Sormus katosi Putinin sormesta heti – kuvat paljastavat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Sormus katosi Putinin sormesta heti – kuvat paljastavat

Venäjän presidentti Vladimir Putin heitti vihkisormuksen nurkkaan heti, kun hän oli ilmoittanut eroavansa vaimostaan Ljudmila Putinasta.

15.6.2013 12:54

Asia käy ilmi kansainvälisten uutistoimistojen julkaisemista kuvista. Putinilla oli sormus oikean käden nimettömässään vielä viime keskiviikkona, mutta viime perjantaina sitä ei enää näkynyt. Venäjällä pidetään vihkisormusta oikeassa nimettömässä toisin kuin Suomessa.

Putinit ilmoittivat erostaan viime viikon torstaina Esmeralda-baletissa. Baletin aikana kuvatuista valokuvista ja videolta ei käy ilmi, oliko Putinilla sormus vielä tuolloin sormessaan.

Putinin avioeroilmoitusta on kommentoitu viime päivinä Venäjällä enää harvakseltaan, sillä kansa oli ilmeisesti osannut aavistaa asioiden oikean laidan jo kauan sitten.

Huomiota herätti kuitenkin se tapa, jolla Putin halusi irtisanoutua avioliittolupauksen uskonnollisen puolen rikkomisesta. Venäjän ortodoksikirkkohan ei perinteisesti katso hyvällä avioeroja, vaikka ne ovatkin Venäjällä hyvin yleisiä.

- Mitä tulee uskonnolliseen puoleen, niin sitä ei ole olemassa, sillä me emme koskaan menneet naimisiin kirkossa, Putin sanoi vastikään Russia Today -televisiokanavalle.

Neuvostoaikana oli tavallista, että avioliitot rekisteröitiin ainoastaan niin sanotuissa avioliittopalatseissa, jolloin seremonia vastasi meidän siviilivihkimystämme. Nykyisin yleistä on kuitenkin se, että parit käyvät sen lisäksi läpi kirkollisen avioliittoseremonian – aivan kuten Suomessakin on mahdollista hankkia siviilivihkimyksen jälkeen liitolle siunaus.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?