Salaperäisen Bilderberg-ryhmän kokous alkoi - mukana neljä suomalaista

Julkaistu: , Päivitetty:

Maailman politiikan ja talouden johtajat yhteen kokoava Bilderberg-seminaari alkoi torstaina Watfordissa Britanniassa.

Kansainvälinen Bilderberg-seminaari järjestetään tällä kertaa Lontoon pohjoispuolella Watfordissa The Grove -hotellissa. Järjestäjät ovat poikkeuksellisesti julkaisseet seminaarin tapaamispaikan sekä asia- ja vieraslistan.

The Telegraph -lehden julkaisema asialista on ympäripyöreä: keskustelunaiheina ovat muun muassa USA:n ja Euroopan talousongelmat, globaali työttömyys, velat, Lähi-itä sekä nationalismi. Salamyhkäisenä pidetystä Bilderbergistä ei ole tavallisesti hiiskuttu mitään julkisuuteen.

Julkaistun listan mukaan nelipäiväiseen seminaariin osallistuu Suomesta Elinkeinoelämän valtuuskunnan johtaja Matti Apunen, Shellin hallituksen osa-aikainen puheenjohtaja Jorma Ollila, valtiovarainministeri Jutta Urpilainen ja Harvardin yliopiston Belfer-tutkimuskeskuksen asiantuntija Olli Heinonen.

Turvajärjestelyt hotellin ympärillä ovat tiukat, ja alueen ilmatila on The Telegraph -lehden mukaan suljettu.Seminaarin salamyhkäisyys raivostuttaa myös suomalaispolitiikkoja. STT:lle puhuneen Perussuomalaisten kansanedustajan Vesa-Matti Saarakkalan mielestä kansainväliseen Bilderberg-kokoukseen osallistuvien ministereiden pitäisi informoida eduskuntaa kokouksen annista. Saarakkala on jättänyt asiasta kirjallisen kysymyksen.


Katso kaikki osallistujat täältä.

Muokattu klo: 15.28. Juttuun lisätty Olli Heinosen nimi, joka osallistuu The Telegraph -lehden julkaiseman listan mukaan Bilderberg-seminaariin.
 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt