Ulkomaat

Putin ilmoitti erosta baletin jälkeen – Ljudmilakin näyttäytyi

Julkaistu: , Päivitetty:

Juuri nyt
Venäjän presidentti Vladimir Putin on eroamassa vaimostaan. Avioliittomme on ohi, kertoi vaimo televisiokanavalle torstaina. Putinit ehtivät olla avioliitossa 30 vuotta.

Venäjän presidentti Vladimir Putin järjesti torstai-iltana täydellisen yllätyksen, kun hän toi ensin julkisuuteen pitkään piilossa olleen vaimonsa ja ilmoitti sitten pariskunnan erosta.

Venäjän presidentti ilmestyi yllättäen Ljudmila Putinan kanssa katsomaan Esmeralda-balettia, jota esitetään Kremlin palatsissa.

Pariskunnan yhteisesiintymiset ovat olleet viime vuosina harvinaisia, joten jo se olisi ollut iso uutinen.

Kremlin lehdistöpalvelu tiedotti etukäteen varta vasten, että pariskunta olisi tulossa nimenomaan yhdessä balettiin ja heistä annettiin julkisuuteen myös yhteiskuvia.

Vielä isompi uutinen oli kuitenkin luvassa.

Rossija 24 -televisiokanava ilmoitti baletti-illan päätteeksi sensaatiouutisen: Putinit olivat ilmoittaneet avioerostaan.

- Se oli meidän yhteinen päätöksemme. Meidän avioliittomme on päätöksessään, Putin oli sanonut.

 - Kyllä, voimme sanoa tämän olevan sivistynyt avioero, vaimon kerrotaan sanoneen.
 

Takanaan parilla on lähes 30 vuoden avioliitto. Vladimir Putin meni naimisiin lentostuerttina työskennelleen Ljudmila Putinin kanssa 28. heinäkuuta 1983. Parilla on kaksi aikuista tytärtä, Maria ja Katerina. Avioliittoa ei ole kuvailtu erityisen onnelliseksi.

Ljudmilan poissaoloa julkisuudesta on ihmetelty jo pitkään.

Esimerkiksi viime vuonna, kun Vladimir Putin valittiin presidentiksi kolmannelle kaudelle, puoliso pysyi sivussa sekä vaalikampanjasta että voitonjuhlista.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt