Perheenäidistä tuli Lontoon sankari - päätyi kasvokkain teloittajien kanssa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Perheenäidistä tuli sankari - päätyi kasvokkain teloittajien kanssa

Britanniaa järkyttäneen katusurman suurimmaksi sankariksi on noussut 48-vuotias partiojohtaja ja perheenäiti, joka lähestyi pelottomasti kädet veressä aseen kanssa seisonutta hyökkääjää.

23.5.2013 19:44 | Päivitetty 23.5.2013 22:12

Ingrid Loyau-Kennett kertoi Telegraphin haastattelussa istuneensa tapahtumapaikan ohi ajaneessa bussissa. Hän nousi kyydistä tarkistamaan maassa makaavan miehen pulssia. Hän kertoo toimineensa koko ajan vaistonvaraisesti.

- Sudenpentuohjaajana olen saanut ensiapukoulutuksen. Ensimmäinen ajatus nähdessäni miehen makaavan maassa oli auto-onnettomuus, sitten huomasin että oli kuollut enkä tuntenut pulssia.

Pian nainen huomasi lähistöllä asetta, keittiöveistä ja jonkinlaisia lihakirvestä kantavan miehen, joka käski naisen pois uhrin luota.

- Ajattelin, että mitäköhän tässä tapahtuu. Hän oli veren peitossa. Ajattelin, että minun on parempi puhua hänelle ennen kuin hän käy jonkun muun kimppuun. Näillä ihmisillä on yleensä joku viesti, joten kysyin 'mitä sinä haluat?' Mies vastasi haluavansa "jäädä ja taistella".

Poliisi jatkoi tutkimuksia surmapaikalla Woolwichissa ja suoritti etsintöjä myös epäiltyjen sukulaisten luona.­

Sen jälkeen Loyau-Kennett kysyi mieheltä, oliko hän tehnyt sen. Hän sanoi kyllä.

- Hän sanoi, että mies oli brittisotilas ja että hän oli tappanut muslimeja ja hän oli kyllästynyt siihen että muslimeja tapetaan Afganistanissa, Loyau-Kennett kertoi Telegraphille.

- Hän ei ollut huumeissa, hän ei ollut alkoholisti tai humalassa, hän oli vain hermostunut, poissa tolaltaan. Hän tiesi täysin, mitä teki ja valmis kaikkeen, mitä hän halusi tehdä.

Kun naiselta kysyttiin, eikö häntä pelottanut, hän vastasi:

- Parempi minä kuin lapset. Paikalla oli äitejä lastensa kanssa, se oli tärkeää.

Teloitetulle sotilaalle tulvii muistokukkasia ja -viestejä onnettomuuspaikalla.­

Britannian viranomaiset ovat ylistäneet naisen "poikkeuksellista rohkeutta" ja kiittäneet myös muita paikalle kokoontuneita ihmisiä, jotka yrittivät puhua miesten kanssa ja peittivät uhrin ruumiin.

Julmasta veitsihyökkäyksestä epäillyt miehet olivat viranomaisten tiedossa. Kaksi miestä hyökkäsi keskiviikkona Kaakkois-Lontoon Woolwichissa sotilaan kimppuun kadulla ja surmasi tämän viidakkoveitsen kaltaisella aseella. Hyökkäyksen kohteeksi joutunut menehtyi vammoihinsa rikospaikalla. Katso silminnäkijän kuvaama video tilanteesta täältä. Sankariäitin voi nähdä kohdasta 00:24 alkaen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?