Työntekijät keksivät omituisia tekosyitä rokulipäivään - tässä muutamia Britannian tyyliin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Työntekijät keksivät omituisia tekosyitä rokulipäivään - tässä muutamia Britannian tyyliin

Haljenneet housut, seksivammat, harhojen näkeminen ja säikähtänyt lemmikki ovat työntekijöiden pomoilleen antamia selityksiä rokulipäivään Britanniassa.

18.5.2013 11:52 | Päivitetty 18.5.2013 12:45

Brittiläisen Daily Mailin mukaan tuoreesta tutkimuksesta selviää, että kuusi pomoa kymmenestä ei usko alaistensa selityksiin siitä, miksi he tarvitsevat sairauslomaa.

Eikä ihme sillä selitykset ovat toisinaan hyvin erikoisia. Tässä muutamia niistä: Näen harhoja. Olen juuttunut kotiini, koska ovi hajosi. Minun täytyy hoitaa sairasta lemmikkiäni. Olen loukannut itseni seksin aikana. Paputölkki tippui varpailleni. Autoni käsijarru hajosi ja auto valui päin lyhtypylvästä. Koirani pelästyi pahasti, enkä halua jättää sitä yksin.

Sukulaisen kuolemakin on käytetty selitys, mutta joutuu epäilyttävään valoon, kun työntekijän äiti kuolee jo toisen kerran.

Tavanomaisempia selityksiä ovat niska- ja selkäkivut, jotka nekin alkavat epäilyttää, jos samaan aikaan ulkona sattuu päivä paistamaan kauniisti. Brittiläisten kyselyyn vastanneiden pomojen mielestä selkäkipuja huomattavasti uskottavampia selityksiä ovat oksennustauti, vatsakipu ja yleensä tavanomaisista viruksista saatavat taudit.

Tutkimuksessa selvitettiin tuhannen työntekijän selityksiä ja tuhannen pomon käsityksiä niistä.

Pomojen epäuskoon vaikutti tutkimukseen mukaan muun muassa se, ettei työntekijä kuulostanut tarpeeksi sairaalta ilmoittaessaan sairaudestaan puhelimitse. Erityisesti epäilyksiä lisäsi pomojen mukaan se, jos samainen henkilö oli edellisenä päivänä näyttänyt aivan terveeltä tai samaan aikaan oli kaunis ilma.

Tutkimuksessa kävi myös lehden mukaan ilmi, että kolmannes pomoista koluaa alaisensa puhelun jälkeen sosiaalista mediaa saadakseen selville, onko työntekijä kuitenkin niin hyvässä kunnossa, että kykenee päivittämään netissä profiiliaan.

Pomojen epäluuloon tuskin auttaa se, että kyselyssä yli viidennes työntekijöistä myönsi olleensa ainakin kerran kykenevä töihin, vaikka oli ilmoittanut olevansa sairas.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?