Suomalaisten vapauttamisen lasku: puoli miljoonaa euroa

Julkaistu:

jemenin sieppaus
Helatorstaina tuli ilo ja helpotus, kun suomalaispariskunta Leila ja Atte Kaleva vapautettiin panttivankeudesta. Sen kääntöpuoli oli, että UM oli vakavasti kehottanut suomalaisia olemaan matkustamatta Jemeniin.
Ulkoministeriön valtiosihteeri Pertti Torstila vastasikin torstai-illan tiedotustilaisuudessa hiukan karskisti kysymykseen, kuka maksaa Kalevan pariskunnan paluulennon Suomeen, etenkin, kun se ilmeisesti ei ole vuorolento.

- En tiedä, me olemme jo maksaneet niin paljon... kaikki viranomaiskustannukset nousevat lähelle puolta miljoonaa euroa... katsotaan sitten - jos siitä tulee laskua edes.

- Kannattaa kysyä itseltään, miksi menee matkustelemaan hengenvaaralliseen paikkaan, jonne on käytännössä matkustuskielto.Torstila ei tiedä, onko Jemenissä tällä hetkellä suomalaisia.

- Toivottavasti ei ole yhtään, mutta nämäkin tiedot tulivat tällaisen operaation kautta! Eivät ihmiset ilmoita, vaikka me pyydämme ilmoittamaan, kun mennään riskialueelle.

- Nyt meillä ei ole tietoa yhdestäkään ja toivottavasti ei tulekaan. Se on niin vaarallista seutua, että sinne ei pitäisi nenäänsä pistää.