10 vuotta sitten siepatut löytyivät hengissä - kolme veljestä pidätetty - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

10 vuotta sitten siepatut löytyivät hengissä - kolme veljestä pidätetty

Yhdysvalloissa poliisi on pidättänyt kolme miestä epäiltynä nuorten naisten sieppauksista vuosikymmen sitten.

7.5.2013 7:31 | Päivitetty 7.5.2013 8:15

Veljekset pidätettiin naisten kertomusten perusteella. Poliisin mukaan miehet ovat 50-, 52- ja 54-vuotiaita. Yksi miehistä asui talossa. Hänen tiedetään olleen paikallisen koulun koulubussin kuljettaja.  

Amanda Marie Berry ja Georgina Lynn Dejesus löytyivät vihdoin. Berry siepattiin 2003 hänen ollessan 16, Dejesus siepattiin 2004 hänen ollessaan 14.

Poliisin mukaan kaikki miehet on pidätetty, sillä he kaikki olivat jollakin tavalla osallisia sieppauksiin tai he tiesivät naisten olinpaikan. Miehet ovat pidätettyinä ja heidät vangitaan 36 tunnin kuluessa.

2004 14-vuotiaana siepatun Georgina Lynn Dejesusin kuva prosessoituna näyttämään, miltä hän näyttäisi 19-vuotiaana.

Nuorena siepatut naiset löydettiin talosta, joka sijaitsee vain vähän matkan päässä paikasta, jossa heidät viimeksi nähtiin. Heidän oletettiin kuolleen.

2003 16-vuotiaana kadonneen Amanda Marie Berryn kuva muokattuna näyttämään, miltä hän näyttäisi 26-vuotiaana.

Poliisi kertoi talosta löytyneen myös kuusivuotiaan pikkutytön. Tytön sukulaissuhdetta ei ole vahvistettu, mutta uutissivusto 19ActionNewsin mukana tyttö on Amanda Berryn tytär (lue lisää tästä).

 

Amanda Berry siepattiin Burger Kingissä tehdyn työvuoron päätteeksi.

Paikallisen median mukaan naiset katosivat vuosina 2002, 2003 ja 2004. Kaksi naisista oli kadotessaan alaikäisiä, ja kolmas oli parikymppinen.  

 

Kolme veljestä on vangittu sieppauksista epäiltyinä.

Naiset löydettiin, kun Amanda Berryn huuto kiinnitti erään naapurin huomion. Tämä ryntäsi asuntoon, jossa naisia pidettiin ja antoi heidän hälyttää apua matkapuhelimellaan.

- Hän huusi talossa. Menin kuistille ja nainen kertoi olleensa talonsa hyvin kauan. Hän pyysi minua auttamaan itsensä ulos talosta, naapuri Charles Ramsey kertoi paikalliselle News Net 5 -kanavalle.

Naiset löydettiin, kun naapuri kiinnitti huomiota talosta kuuluneisiin huutoihin.

Poliisin mukaan kaikki kolme naista ovat nyt sairaalahoidossa.

- Me tutkimme heidän tilaansa ja arvioimme minkälaista hoitoa he tarvitsevat, Metro Health Medical Centerin päivystävä lääkäri Gerald Maloney kertoi tiedotustilaisuudessa.

 

Naiset siepattiin Clevelandissa Ohiossa.

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?