Ulkomaat

Bostonin ihmisjahti: Näitä nimiä internetistä etsitään

Julkaistu:

Kaksikon elämäntarina levisi perjantaina kansainvälisessä ja sosiaalisessa mediassa.
Bostonin pommi-iskuista epäiltyjen 19-vuotiaan Dzhohar Tsarnajevin ja 26-vuotiaan Tamerlan Tsarnajevin nimet kuuluivat perjantaina internetin etsityimpiin.

Illalla Suomen aikaa varmuutta veljesten syyllisyydestä tai tietoa iskujen motiiveista ei vielä ollut, mutta kaksikon elämäntarina levisi jo kansainvälisessä ja sosiaalisessa mediassa.

Veljesten perhe saapui viranomaisten mukaan Yhdysvaltoihin vuonna 2002. Median mukaan vanhemmat ja heidän neljä lastaan, kaksi poikaa ja kaksi tyttöä pakenivat Tshetshenian sotaa Dagestanin alueelta.

Yhdysvalloissa perhe asettui The Wall Street Journalin haastatteleman perhetutun mukaan Massachusettsiin paikallisen tshetsheeniyhteisön avustuksella. Pojat kasvoivat monen perheen jakamassa talossa vaatimattomissa olosuhteissa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy
 

Kiinnostuksen kohteina uskonto ja politiikka


Poikien isä, Anzor Tsarnajev, oli perhetutun mukaan lahjakas mekaanikko, mutta kielitaidottomuus leikkasi haaveet oman korjaamon perustamisesta. Hän päätyi paiskimaan hikihommia minimipalkalla.Veljekset sen sijaan menestyivät opinnoissa ja urheilussa. Dzhohar valmistui venäläiseen Vkontakte-verkkopalveluun kirjoittamansa profiilin mukaan lukiosta vuonna 2011.

Uutistoimisto AFP:n mukaan hän sai kunniamaininnan painijana sekä stipendin jatko-opintoihin. Maratonpommin räjähtäessä hän suoritti isänsä mukaan toisen vuoden lääketieteen opintoja yliopistolla.

Luokkatoverit kuvailivat häntä medialle ystävälliseksi ja leikkisäksi.

Urheilu yhdisti


Tamerlan opiskeli teknillisessä opistossa. Internetissä julkaistun valokuvaesseen mukaan hän näyttää kuitenkin keskeyttäneen opintonsa tähdätäkseen ammattinyrkkeilijäksi.

Urheilun lisäksi veljeksiä yhdisti uskonto. Molemmat ovat kuvailleet itseään internetissä vakaumuksellisiksi muslimeiksi. Pikkuveli tuki avoimesti Tshetshenian itsenäisyyttä.

Viranomaistietojen mukaan yksi tai molemmat veljekset vierailivat Yhdysvaltoihin muuttonsa jälkeen kotiseudullaan Kaukasiassa.

Perjantai-iltana Dzhohar Tsarnajev jatkoi pakoaan häntä etsiviltä poliiseilta. Tamerlan kuoli tulitaistelussa aiemmin samana päivänä.

Heidän Dagestanista tavoitettu isänsä vannoi perjantaina uutistoimisto Interfaxille poikiensa syyttömyyttä:

- Heidät on lavastettu syyllisiksi, koska he ovat muslimeja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt