Bostonilaisia kehotettu pysymään sisällä - turvatoimia kiristetään - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Bostonilaisia kehotettu pysymään sisällä - turvatoimia kiristetään

Bostonissa ihmisiä on kehotettu pysymään sisällä ja välttämään suuria joukkokokoontumisia. Keskusta on suljettu, ja ihmisistä on tullut kunnon naapureita. Jokainen kutsuu toisiaan koteihinsa ja auttaa tarvittaessa.

Bostonin kaduilla on jo pahin kaaos ohitse, mutta tutkinta jatkuu vilkkaana ja turvatoimia kiristetään koko ajan.­

16.4.2013 7:42

Yhdysvalloissa on kiristetty turvatoimia Bostonin maratonin räjähdysten jälkeen. Valvontaa on lisätty muun muassa lento- ja junaliikenteessä sekä suurissa kaupungeissa.

Bostonin maratonin maalialueella tapahtui kaksi räjähdystä eilen illalla Suomen aikaa. Ainakin kolme ihmistä on saanut surmansa.

Lisäksi paikallisen median mukaan yli 140 ihmistä on haavoittunut, osa vakavasti. Haavoittuneiden joukossa on tiettävästi useita lapsia.

Yhdysvaltojen viranomaiset eivät ole vielä julkisuudessa nimenneet tapahtunutta terrori-iskuksi. Uutistoimisto AFP:n lähde Valkoisesta talosta kertoo kuitenkin, että räjähdyksiä käsitellään terroritekona.

Presidentti Barack Obaman mukaan räjähdysten tekijää tai motiivia ei tiedetä. Tutkintaa johtaa liittovaltion poliisi FBI.

– Kyseessä on rikostutkinta, mahdollinen terrorismitutkinta, sanoi FBI-agentti Richard DesLauriers.

Bostonin poliisin mukaan maratoniin ei ollut kohdistunut uhkauksia. Maratonille osallistui noin 27 000 juoksijaa ja reitin varrelle oli kerääntynyt puoli miljoonaa katsojaa.

Ulkoministeriön mukaan maratonille osallistuneiden suomalaisten ei tiedetä haavoittuneen räjähdyksissä. Kaikkiin suomalaisiin ei ole kuitenkaan vielä saatu yhteyttä. Järjestäjien mukaan maratonille osallistui 17 suomalaista.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?