Ulkomaat

Tällainen on Putinin kaverin moottoripyöräkerho - jäsen kuoli jengiammuskelussa

Julkaistu: , Päivitetty:

Yön susien maine sai särön väkivaltaisessa yhteenotossa viime syksynä.
Venäjän presidentti Vladimir Putin päätyi Suomen Keskusrikospoliisin salaiseen rekisteriin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan yhteyksistään venäläiseen Night Wolves –moottoripyöräjengiin.

Putin on kuvattu Night Wolvesien (suom. Yön sudet) kanssa niin pyörän selässä kuin jalkapallo-ottelussakin.

Kyseinen jengi on perustettu vuonna 1989 ja sillä on 5000 jäsentä ja noin 40 paikallisosastoa entisen Neuvostoliiton alueella ja Itä-Euroopassa.

Yön susia johtaa Aleksandr Zaldostanov, 49, joka on työskennellyt aiemmin hammaslääkärinä, mistä johtuu hänen Kirurgi-lempinimensä.Kirurgi on ylistänyt Putinia julkisuudessa. Viime heinäkuussa Putin antoi Ukrainan valtionjohdon odottaa sen aikaa, kun hän tapasi Kirurgia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Surmattiin metsästyskiväärillä


Tervehenkisinä isänmaan ystävinä julkisuudessa esiintyvän kerhon julkisuuskuva sai pahan särön yhteenotossa, joka tapahtui viime lokakuussa Zelenogradissa lähellä Moskovaa.

Yön sudet tapasivat siellä toisen moottoripyöräjengin, Kolmen tien, jäseniä näiden päämajassa. Tapaaminen muuttui väkivaltaiseksi ja yksi Yön susista sai surmansa Kolmen tien jäsenen metsästyskiväärillä ampumasta laukauksesta. Jengien näkemykset tapahtumien kulusta poikkeavat toisistaan.

Poliisi otti kiinni yhden Kolmen tien jäsenen epäiltynä murhasta.

Lähteet: Telegraph, Guardian, RIA Novosti

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt