Night Wolves -jäsen kuoli jengiammuskelussa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tällainen on Putinin kaverin moottoripyöräkerho - jäsen kuoli jengiammuskelussa

Vladimir Putin (vas.) ja Yön susia johtava Aleksandr Zaldostanov yhteiskuvassa vuonna 2009.

Julkaistu: 13.4.2013 19:30, Päivitetty 13.4.2013 19:39

Yön susien maine sai särön väkivaltaisessa yhteenotossa viime syksynä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin päätyi Suomen Keskusrikospoliisin salaiseen rekisteriin julkisuudessa olleiden tietojen mukaan yhteyksistään venäläiseen Night Wolves –moottoripyöräjengiin.

Putin on kuvattu Night Wolvesien (suom. Yön sudet) kanssa niin pyörän selässä kuin jalkapallo-ottelussakin.

Kyseinen jengi on perustettu vuonna 1989 ja sillä on 5000 jäsentä ja noin 40 paikallisosastoa entisen Neuvostoliiton alueella ja Itä-Euroopassa.

Yön susia johtaa Aleksandr Zaldostanov, 49, joka on työskennellyt aiemmin hammaslääkärinä, mistä johtuu hänen Kirurgi-lempinimensä.

Kirurgi on ylistänyt Putinia julkisuudessa. Viime heinäkuussa Putin antoi Ukrainan valtionjohdon odottaa sen aikaa, kun hän tapasi Kirurgia.

Surmattiin metsästyskiväärillä

Tervehenkisinä isänmaan ystävinä julkisuudessa esiintyvän kerhon julkisuuskuva sai pahan särön yhteenotossa, joka tapahtui viime lokakuussa Zelenogradissa lähellä Moskovaa.

Yön sudet tapasivat siellä toisen moottoripyöräjengin, Kolmen tien, jäseniä näiden päämajassa. Tapaaminen muuttui väkivaltaiseksi ja yksi Yön susista sai surmansa Kolmen tien jäsenen metsästyskiväärillä ampumasta laukauksesta. Jengien näkemykset tapahtumien kulusta poikkeavat toisistaan.

Poliisi otti kiinni yhden Kolmen tien jäsenen epäiltynä murhasta.

Lähteet: Telegraph, Guardian, RIA Novosti

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?