Pohjois-Korean suunnitelma säikäytti Japanin: Patriot-ohjukset valmiiksi maalla ja merellä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Nyt hermostui Japani: Pohjois-Korea aikoo ampua ohjuksen maan yli

Japani on säikähtänyt Pohjois-Korean väitettyä suunitelmaa.

Japani valmistelee PAC-3 -ohjuspuolustusjärjestelmäänsä Pohjois-Korean uhittelun takia.­

9.4.2013 11:12 | Päivitetty 9.4.2013 11:19

Pohjois-Korea on varoittanut useiden maiden diplomaatteja suunitelmastaan ampua ohjus Japanin yli Tyyneen valtamereen keskiviikon tienoilla, japanilainen Sankei Shimbun -lehti uutisoi.

Japani on hermostunut uutisista. Se on asentanut ohjustorjuntajärjestelmänsä valmiuteen pääkaupunki Tokion lähelle tärkeisiin paikkoihin.

Pohjois-Korea kehotti tänään Etelä-Koreassa olevia turisteja ja ulkomaalaisia jättämään maan, mikäli maiden välille syttyy sota.

Tykistötulta USA:n ja Etelä-Korean yhteisessä sotaharjoituksessa lähellä demilitarisoitua aluetta.­

Viranomaisten mukaan Japani on asettanut Patriot-ohjuspatterit valmiiksi lähelle puolustusministeriön rakennusta ja muutamaan lähiöön pääkaupungin alueelle.

Myös Japanin sotalaivojen ilmoitetaan olevan valmiudessa ohjuspuolustusjärjestelmineen Japaninmerellä.

Tilanne Korean niemimaalla kiristyi, kun Pohjois-Korealle määrättiin uusia pakotteita maan tekemän kolmannen ydinkokeen jälkeen.

Etelä-Korean puolustusministeri kertoi viime torstaina, että Pohjois-Korea on siirtänyt keskipitkänmatkan ohjuksia itäiselle rannikolleen. Musudan-ohjusten kantomatka on jopa 4000 kilometriä.

Tänään Koreoiden yhteiselle Kaesongin teollisuusalueelle ei ilmestynyt pohjoiskorealaisia työntekijöitä. Pohjois-Korea kertoi eilen vetävänsä työntekijänsä pois ja keskeyttävänsä toiminnan Kaesongissa.

 

Pääministeri Shinzo Aben mukaan hallitus tekee kaikkensa suojellakseen kansalaisiaan ja taatakseen heidän turvallisuutensa.

Tärkein tehtävä tällä haavaa on täyttää YK:n turvallisuusneuvoston Pohjois-Korean vastaiset pakotteet, Abe lisäsi.

 

Etelä-Korean sotilaita maiden välisellä rajalla.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?