Yllättävä vieras saapui tsunamiromujen mukana USA:n rannikolle - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Yllättävä vieras saapui tsunamiromujen mukana USA:n rannikolle

Vuonna 2011 Japania murjoneen tsunamin tuhojälkiä kelluu edelleen Tyynellämerellä.

8.4.2013 10:55

Tsunamirojut ovatkin tuttu näky Yhdysvaltain ja Kanadan rannoilla. Merivirrat ovat tuoneet Japanista Pohjois-Amerikan rannoille kaikenlaista romua muovijätteistä isoihin laivoihin.

Uusin tulokas on seepraveitsileukakala, jota normaalisti tavataan Aasian koralliriutoilla 8 000 km päässä Yhdysvalloista.

Asiantuntijoiden mukaan, kala on tullut Washingtonin osavaltion rantavesille merivirtojen kuljettaman veneen mukana. Kala oli pysynyt hengissä veneen syöttilaatikossa syömällä merikasvillisuutta.

Eksoottinen vieras on tällä hetkellä Oregonin Seaside-meriakvaariossa. Sepraveitsileukakalasta on tullut suosittu nähtävyys kävijöiden keskuudessa.

- Ihmiset ovat haltioissaan tästä kalasta ja siitä, että se on tullut tänne Japanista asti, se on aikamoinen juttu, Seaside akvaarion johtaja Keith Chandler kertoo kalan saamasta huomiosta

Tsunamin ja maanjäristyksen seurauksena kuoli arviolta 15 800 ihmistä ja lähes 3 700 on kadoksissa. Katso animaatio tsunamirojujen etenemisestä Tyynellämerellä. (USA Today)

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?