Näin Fidel Castro vetosi Kim Jong-uniin ja Obamaan - muistutti Big Bangista

Julkaistu:

Kuuban vallankumousjohtaja Fidel Castro pitää Korean niemimaan kriisiä pahimpana ydinsotauhkana sitten Kuuban vuoden 1962 kriisin.
Kuuban entinen presidentti Fidel Castro vetoaa Pohjois-Korean johtajaan Kim Jong-uniin ydinsodan välttämiseksi.

Castro kirjoittaa Kuubassa ilmestyvässä Granma –lehdessä, miten Korean demokraattinen kansantasavalta on aina ollut ystävällisissä väleissä Kuuban kanssa, ja päin vastoin.

– Minulla oli kunnia tavata Kim Il-sung, historiallinen hahmo, erityisen rohkea ja vallankumouksellinen, Castro luonnehtii nykyisen johtajan edesmennyttä isänisää.

– Nyt kun Pohjois-Korea on esittänyt teknisiä ja tieteellisiä saavutuksiaan, muistutamme maata velvollisuuksista niitä kohtaan, jotka ovat aina olleet sen hyviä ystäviä.

Castro varoitti, että mahdollinen sota vaikuttaisi maapallon asukkaista yli 70 prosentin elämään.

Castro: Obamasta tulisi maan historian synkin hahmoCastron mukaan puhjennut Korean niemimaan selkkaus on pahin ydinsotauhka sitten vuoden 1962 Kuuban kriisin.

Sodan välttäminen kuuluu Castron mielestä myös Yhdysvaltojen ja presidentti Barack Obaman velvollisuuksiin. Mahdollinen konflikti tekisi Obamasta maan historian synkimmän hahmon.

Fidel Castro muistutti, miten maapallolla on ollut älyllistä elämää ainakin noin 200 000 vuotta. Viitteitä aurinkokunnan joistakin elämän muodoista on ollut miljoonia vuosia.

– Big Bang oli yli 13,7 miljardia vuotta sitten, Castro muistutti maapallon menneisyydestä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt