Saudi-Arabian oikeus aikoo halvaannuttaa puukottajan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Saudi-Arabian oikeus aikoo halvaannuttaa puukottajan

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on tuominnut Saudi-Arabian aikeet halvaannuttaa 24-vuotias mies rangaistuksena 10 vuotta sitten tapahtuneesta puukotuksesta.

4.4.2013 12:14

Nyt 24-vuotias tuomittu puukotti 14-vuotiaana samanikäistä kaveriaan, joka halvaantui vyötäröstä alaspäin.

Saudi-Arabian sharia-laki sallii ns. silmä silmästä -rangaistukset, mutta antaa tuomituille mahdollisuuden hyvittää teko rahalla

Oikeuden mukaan miehen perheen pitäisi maksaa uhrille noin 200000 euron sovittelurahat välttääkseen rangaistuksen. Miehen perheen mukaan heillä ei ole rahoja. Al-Hayat-lehden mukaan tuntematon hyväntekijä yrittää kerätä summaa kasaan, mutta on epäselvää koska miehen tuomio on määrä panna täytäntöön.

 - Halvaannuttaminen rangaistuksena on kidutusta. Tuollaisen tuomion toimeenpano on järkyttävää, jopa tilanteessa, jossa ruoskinta on yleinen rangaistus joihinkin rikoksiin, Amnesty Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan varajohtaja Ann Harrison totesi tiistaina.

Toistaiseksi Saudi-Arabia ei ole vastannut kritiikkiin.

Maassa on aiemmin annettu sharia-rangaistuksia, joihin ovat kuuluneet muun muassa hampaiden poistaminen, ruoskinta, silmien kaivaminen ja murhissa kuolematuomio.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?