Suomalainen matkatoimisto Pohjois-Koreasta – ”kohokohta upeat autottomat bulevardit”

Suomen ulkoministeriön matkustustiedotteen mukaan Pohjois-Korea on turvallinen matkailumaa. Suljettuun valtioon järjestetäänkin Suomesta ryhmämatkoja, joilla on varsin poikkeuksellisia nähtävyyksiä.

Taloja Pjongjangissa kuvattuna syksyllä 2011.

30.3.2013 12:54

Olympia kaukomatkatoimisto järjestää pakettimatkoja maahan otsikolla ”Pohjois-Korea – aidosti erilainen” mikä varmasti pitää paikkansa.

Matkatoimisto listaa kymmenen päivän reissuille kolme kohokohtaa, jotka ovat ”junamatka maailman suljetuimpaan valtioon”, ”laulaen lippuja heiluttavat pikkulapset Suuren johtajan patsaalla” sekä ”upeat autottomat bulevardit mahtipontisine rakennuksineen”.

Lauseet kuulostavat lievästi kummallisilta, mutta on hyvä ottaa huomioon Pohjois-Korean todellisuus: matkalla liikutaan oppaiden johdolla, ja he päättävät, mitä turistit saavat nähdä.

Bulevardit eivät ole täysin autottomia, niillä liikkuu busseja.

IS uutisoi perjantaina brittiläisen matkanjärjestäjän saamasta sähköpostista, joka oli peräisin Pohjois-Korean viranomaisilta. Siinä kerrottiin, että sodan syttyminen voi olla vain tuntien päässä. IS ei saanut vielä lauantaiaamuna Olympia kaukomatkatoimistosta kommenttia, onko heille tullut samanlaista postia.

Turvallinen maa

Ulkoministeriön matkustustiedote on päivätty 8. maaliskuuta. Pohjois-Korean aggressiivinen uhittelu on voimistunut maaliskuun loppua kohden. Maa on ilmoittanut olevansa sotatilassa, ja raketti- ja tykistöaseet on asetettu taisteluvalmiuteen.

Suomen ulkoministeriön suosituksen mukaan matkailijoiden pitää ennakkoon seurata poliittisen tilanteen kehittymistä. Matkailijan on hyvä tietää myös nämä asiat.

Ulkomaiset kännykät ja GPS-välineet on jätettävä Pohjois-Korean tulliin maahan tultaessa ja lunastettava lähdettäessä. Tiedotteen mukaan monet matkailijat poistavat SIM-kortin ennen kännykän tallettamista.

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un kuvattiin torstaina pääkaupungissa Pjongjangissa.

Maahan ei myöskään saa viedä koreankielistä kirjallisuutta tai muuta aineista, koska se voidaan takavarikoida. Myös englanninkielisen uskonnollisen, yhteiskunnallisen tai historiallisen kirjallisuuden viemistä kannattaa välttää.

Ulkoministeriön suositus eroaa jonkin verran esimerkiksi Kanadan ja USA:n vastaavista suosituksista. Maat eivät suosittele matkustamista Pohjois-Koreaan lainkaan. Britannian ulkoministeriö kehottaa tarkkailemaan tilannetta.

Lue Pohjois-Korean sodanjulistus kokonaisuudessaan: "Viimeinen taistelu kuolemasta ja elämästä"

Pohjois-Korean sotakartoissa yllättävä kohde - miksi ihmeessä?

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?