Vihainen britti syyttää kamalasta säästä Suomea – ”lopettakaa heti”

Julkaistu: , Päivitetty:

Britanniaa piinaa erittäin kylmä sää. Tilastojen mukaan maaliskuu on kaikkien aikojen kylmin.
Tästä suivaantuneena Suomen Lontoon-lähetystöön tuli eräältä brittiherralta suivaantunut kirje. Hän syyttää kehnosta säästä Suomea.
Kirje oli niin erikoinen ja hauska, että lähetystö laittoi sen sisällön Facebook-sivulleen.

- Tämän päivän uutisten mukaan huono sää tulee suoraan Suomesta. Pyydän kunnioittavasti, että lopetatte tämän epäystävällisen toiminnan välittömästi, mies kirjoittaa.

Pakkasesta koituu nimittäin haittaa hänen puutarhalleen lämmityslaskusta nyt puhumattakaan. Mies toivoi myös pikaista vastausta.Tiedottaja Tiina Heinilä Suomen Lontoon-lähetystöstä kertoo, että miehelle vastataan perusteellisesti. Vielä vastausta ei ole lähetetty, koska lähetystön väki haluaa keksiä hänelle kunnon lepytyslahjan.

- Koska nyt pitää viettää paljon aikaa sisällä, voisimme lähettää vaikka suomalaista musiikkia tai kirjallisuutta, Heinilä kertoo.

Eivätkö kunnon pässinpökkimät villasukat tai tumput tulisi vielä paremmin tarpeeseen?

- Loistava ehdotus! Tuota pitääkin harkita, Heinilä innostuu.
Lähetystössä ei ole havaittu, että muut olisivat syyttäneet pakkasista erityisesti Suomea. Säätyyppi on median mukaan saapunut epämääräisesti Skandinaviasta tai Venäjältä.
- Aamulla Lontoossa satoi vähän lunta, mutta ei täällä lumikaaosta ole, Heinilä päivittää säätietoja.
Tällä hetkellä lämpötila on nollan tuntumassa. Koska talojen eristys on varsin kehno, hytistään brittikodeissa kunnolla.

Alla lähetystön saama kirje alkuperäisessä muodossa.

Dear Sir/Madam/Ms,

According to reports in today's newspapers, the foul weather that we are experiencing in the UK is coming directly from Finland.

I respectfully request that you stop this unfriendly behaviour immediately. It is playing havoc with my plans for the garden, not to mention the heating bills.

I shall expect an improvement very soon, and will not accept any excuses! Thank you.


Kirjeestä uutisoi Suomessa ensimmäisenä Etelä-Suomen Sanomat.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt