Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja raketti-iskuilla - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pohjois-Korea uhkaa Yhdysvaltoja raketti-iskuilla

Pohjois-Korean armeija on korkeimmassa valmiustilassa, kertoo maan virallinen uutistoimisto KCNA.

26.3.2013 9:05 | Päivitetty 26.3.2013 12:34

KCNA:n välittämän armeijan ilmoituksen mukaan Pohjois-Korea uhkaa iskeä Yhdysvaltain sotilastukikohtiin Guamilla, Havaijilla ja Amerikan mantereella.

Pohjois-Korean mukaan sen strategiset ohjukset ja pitkän kantaman tykistö ovat täydessä valmiudessa sen takia, että Yhdysvaltain pommikoneet ovat jälleen lentäneet sitä uhkaavia lentoja.

Aiemmin Pohjois-Korea on uhannut ydinaseiskulla Yhdysvaltoja vastaan. Tosin on epätodennäköistä, että sillä olisi kykyä iskeä ydinasein Yhdysvaltain maaperälle asti, mutta Yhdysvaltain sotilastukikohdat Tyynenmeren alueella ovat Pohjois-Korean keskimatkan ohjusten kantaman päässä.

Etelä-Korean puolustusministeriö ilmoitti, ettei se ole havainnut Pohjois-Korean asevoimien toiminnassa mitään epätavallista, mutta Etelä-Korean jatkaa tilanteen tarkkailua. Etelä-Korean ja Yhdysvaltain asevoimat jatkavat yhteisiä sotaharjoituksiaan huhtikuun loppuun asti korostaen harjoitusten olevan luonteeltaan puhtaasti puolustuksellisia.

Pohjois-Korean uhkasi viime keskiviikkona Yhdysvaltoja vastaiskulla, jos se jatkaa strategisten B-52-pommikoneiden lentoja Korean niemimaan ylitse. Yhdysvallat on lentänyt aikaisemmin maaliskuussa sotaharjoitusten yhteydessä Etelä-Korean ylitse.

Pohjois-Korean uhkausten seurauksena Yhdysvallat on luvannut vahvistaa ohjuspuolustustaan. Puolustusministeri Chuck Hagel on myös ilmoittanut Yhdysvaltain lisäävän Alaskaan sijoitettujatorjuntahävittäjien määrää.

Pohjois-Korean virallinen uutistoimisto KCNA jakoi maanantaina kuvan maan johtajasta Kim Jong-unista tutustumassa ravintolalaiva Taedonggangiin pääkaupungissa Pjongjangissa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?