Villeimmät huhut miljardöörin kuolemasta: Murhattiinko Berezovski? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Villeimmät huhut miljardöörin kuolemasta: Murhattiinko Berezovski?

Osa Boris Berezovskin lähipiiristä epäilee, että venäläisoligarkki saatettiin murhata.

24.3.2013 11:50

Esimerkiksi Lontoossa vuodesta 2008 asunut venäläinen liikemies Jevgeni Tshitshvarkin pitää murhateoriaa mahdollisena. Hän antoi asiasta puhelinhaastattelun venäläiselle Dozhd-televisiokanavalle.

- Surmasivat suuren ravun, oli aika jakaa saalis... Pidän turvallisuuspalvelujen juonia aina mahdollisena, Tshitshvarkin sanoi.

The Sun -lehden mukaan Berezovskille omistettuja, koko internetyhteisön muokattavissa olevia Wikipedia-sivuja käsiteltiin erikoisella tavalla heti oligarkin kuoleman jälkeen.

Englanninkielisille sivuille ilmestyi teksti, jonka mukaan Venäjän turvallisuuspalvelu olisi surmannut Berezovskin. Ei ole tietoa, kuka teki sivuille tällaisen lisäyksen, mutta teksti poistettiin sieltä hyvin pian.

Britannian poliisi pitää Berezovskin kuolinsyytä toistaiseksi epäselvänä. Hänen kotiinsa on lähetetty myös erikoisryhmä, joka tutkii kaiken varalta asunnon säteilytasoa sekä mahdollisia kemiallisten tai biologisten aineiden jäämiä.

Yleisimmän teorian mukaan Berezovski teki joko itsemurhan tai kuoli sydänkohtaukseen.

Berezovski, 67, kuoli lauantaina kotonaan Lontoossa.

Berezovski oli tunnettu presidentti Vladimir Putinin arvostelija. Hän pakeni kotimaastaan Britanniaan, josta hän sai poliittisen turvapaikan vuonna 2003.

Berezovski on tuomittu poissaolevana Venäjällä veronkierrosta ja kavalluksesta. Tuomion mukaan Berezovski kavalsi noin 5,9 miljoonaa euroa lentoyhtiö Aeroflotin rahoja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?