Lehti: Pohjois-Korean Kim pyörittää kansainvälistä huumebisnestä

Julkaistu:

Etelä-Korean tiedustelulähteiden mukaan rahapulasta ja talouspakotteista kärsivä Pohjois-Korea on keksinyt uuden ansaintatavan.

Muiden titteleidensä päälle Kim Jong-un on tehnyt itsestään nyt myös suuremman luokan huumekeisarin.

Chosun Ilbo -lehden saamien tietojen mukaan Pohjois-Korea lähetti suuren määrän laittomia huumeita erään Itä-Euroopan maan suurlähetystöön viime joulukuussa. Paikan diplomaatit saivat käskyn myydä huumeet huhtikuun alkuun mennessä, lähde väittää.

Loikkarilta tulleiden tietojen mukaan samanlaisia määräyksiä meni myös muihin lähetystöihin.

Niiden mukaan jokaisen diplomaatin tuli kerätä kasaan 300000 dollarin (n. 230000 euron) arvosta rahaa osoittaakseen uskollisuutensa ja juhlistaakseen Kim Il-sungin syntymäpäivää 15. huhtikuuta.

Lehden mukaan jokaiselle diplomaatille olisi toimitettu huumeita noin 20 kiloa, joten kyseisen Itä-Euroopan maan lähetystössä myytävää olisi nyt noin 200 kilon verran.

Lähteiden mukaan toiminta on erittäin ammattimaista ja huumeita tuotetaan massatuotantona Chongjinissa ja Heungnamissa sijaitsevissa tehtaissa. Lähteiden mukaan niiden laatu onkin ensiluokkaista ja tavara on hyvin kysyttyä ulkomailla.

- Huumeita lähetetään maasta useita kertoja vuodessa laivalla tai rekoissa. Lähetystön työntekijä tapaa salakuljettajat salaisessa paikassa ja saa huumeet, loikkarilähde kertoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt