Putin pelkää kansansa romahtamista - apuun Seagal ja neuvostoajan opit

Julkaistu:

Venäjän presidentti Vladimir Putin on huolissaan kansansa kunnosta; apuun hän on kutsunut Hollywood-näyttelijä Steven Seagalin sekä ottanut käyttöönsä neuvostoaikaiset liikuntaopit.
Vladimir Putin on väläyttänyt Josif Stalinin keksimän kansan kuntoiluohjelman uudelleenkäynnistämistä, jotta venäläisten nuorten elämäntavat tulisivat terveemmiksi.

Stalin kehitti 1930-luvulla kuuluisan Valmiina työhön ja maanpuolustukseen -ohjelman. 

- Olisi aika sopivaa muistella menneiden vuosikymmenten hyviä kokemuksia, kun ohjelma oli käytössä maassamme. Järjestelmän uusi tuleminen – uudessa ja modernissa muodossa – toisi mukanaan suuria hyötyjä, Putin sanoi keskiviikkona virkamiehille, opettajille ja valmentajille vieraillessaan Sambo-70- sambokoulussa Moskovassa.

Putininin seurassa moskovalaisella kamppailulajien koululla oli toimintaelokuvien tähtinäyttelijä Steven Seagal.

Putin ja Seagal ovat hyviä tuttuja aiemmilta vuosilta. Seagal on suosittu näyttelijä Venäjällä ja hän on tavannut Putinin useita kertoja.

Presidentti on huolissaan kansansa nykykunnosta - eikä suotta.

Venäläisillä on suhteellisen lyhyt eliniänennuste. Venäjän väkiluku on laskenut Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen. Kun vuonna 1991 venäläisiä oli 148,8 miljoonaa, nyt kansan väkiluku on pudonnut 141,9 miljoonaan.

Putinilla, 60, on itsellään musta vyö judossa.


 

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt