Tästä syystä uusi paavi on yllätysnimi – oikein veikanneille hyvät rahat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tästä syystä uusi paavi on yllätysnimi – oikein veikanneille hyvät rahat

Uutta paavia voidaan pitää todellisena yllätysnimenä.

Uusi paavi Jorge Mario Bergoglio ottaa nimen paavi Franciscus I.­

13.3.2013 21:51

Katolisen kirkon paaviksi on valittu täysin yllättäen, argentiinalainen Jorge Mario Bergoglio. Bergoglio, 76, ei ollut mukana kärkiveikkailuissa uudesta paavista.

Esimerkiksi argentiinalainen Clarín-lehti ilmoitti etukäteen, että Bergoglion valinta olisi mahdollinen, mutta epätodennäköinen tämän korkea iän (76) vuoksi. Lehden mukaan Bergogliolla on myös joitain pieniä fyysisiä rajoitteita, jotka saattaisivat hankaloittaa niinkin vaativassa tehtävässä kuin paavina toimimista.

Vedonlyöntitoimistotkaan eivät osanneet pitää Bergoglion valitaa todennäköisenä. Vedonlyöntisivusto Oddsharkin mukaan Bergoglion voiton veikannut olisi saanut rahansa takaisin peräti 20/1-suhteessa eli 20-kertaisesti.

Bergoglio on vuosisatoihin ensimmäinen paavi Euroopan ulkopuolelta ja ensimmäinen paavi Latinalaisesta Amerikasta. Hän ottaa nimen paavi Franciscus I.

Pietarinkirkon aukiolle oli kokoontunut kymmeniätuhansia ihmisiä odottamaan ilmoitusta uudesta paavista.

Paavin valitsivat 115 kardinaalia. Äänestys aloitettiin eilen. Kardinaalit ehtivät äänestää viidesti, ennen kuin yksi ehdokas sai tarvittavat kaksi kolmasosaa äänistä.

Edellinen paavi Benedictus XVI erosi virastaan helmikuun lopussa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?