Obaman ja median välit tulehtuivat - syytetään salailusta ja manipuloinnista - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Obaman ja median välit tulehtuivat - syytetään salailusta ja manipuloinnista

Yhdysvaltain valtamedia arvostelee yhä tiukemmin sanankääntein presidentti Barack Obaman tiedotuspolitiikkaa.

9.3.2013 16:03

Median edustajat valittavat, että Obama pitää hyvin vähän lehdistötilaisuuksia ja kutsuu niihin valikoiden toimittajia.

Presidentti antaa tv-haastatteluja mieluiten julkkistoimittajille eikä politiikan toimittajille, jotka olisivat ehkä paremmin perillä ajankohtaisista ongelmista.

- Toimittajat, jotka seuraavat Obamaa, eivät tunne häntä kunnolla. Heillä ei ole todellista suhdetta häneen, vuodatti Ken Walsh U.S News -julkaisussa.

Walshin mukaan nämä toimittajat eivät tunne Obaman ajattelutapaa tai sitä, mikä hänen tärkeysjärjestyksensä on esimerkiksi budjettikysymyksissä. Walsh on itse seurannut Valkoisen talon tapahtumia vuodesta 1986.

Hänen mukaansa Obama ja hänen avustajansa pitävät valtamediaa liian sensaatiohakuisena, jonka takia presidentti ohittaa sen mielellään ja tiedottaa suoraan sosiaalisen median välityksellä.  

"Manipuloinnin mestari"

- Median pääsy presidentin lähelle on vähentynyt häpeällisen paljon viimeisten kahden vuoden aikana, protestoi myös ABC-uutisten veteraanitoimittaja Anne Compton Politico -lehdessä.

Comptonin mukaan suuri osa Obaman tapaamisista pidetään medialta piilossa eikä kaikkia tapaamisia julkisteta edes presidentin aikataulussa.

- Tämä Valkoinen talo menee pitkälle pitääkseen lehdistön poissa tieltä, Compton sanoi.

Republikaaneihin kallellaan oleva Politico onkin ruoskinut Obaman lehdistösuhteita. Politicon mukaan presidentti on mestari rajoittamaan, muokkaamaan ja manipuloimaan Valkoiseen taloon kohdistuvaa tiedotusta.

- Presidentti ei ole vuosiin antanut yhtään lehtihaastattelua esimerkiksi New York Timesille, Washington Postille, Wall Street Journalille tai Politicolle, valitettiin Politicon jutussa.

Median edustajat ovat muistuttaneet, että Obama on kehunut hallintonsa olevan kaikkien aikojen läpinäkyvin.

Center of American Progress -tutkimuslaitos syyttää kuitenkin mediaa.

- Yksi nykyisen valtamedian ongelmista on sen laantumaton keskittyminen pinnallisiin asioihin, kun lähes kaikki merkittävä tapahtuu pinnan alla, laitos painotti.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?