Venezuelassa surtiin Chavezia - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Venezuelassa surtiin Chavezia

Venezuelassa on surtu presidentti Hugo Chavezin poismenoa.

6.3.2013 21:10

Tuhannet ihmiset seurasivat kuinka maan lippuun kiedottu Chavezin arkku kuljettiin sairaalasta sotilasakatemiaan, jossa se on esillä perjantaina pidettäviin valtiollisiin hautajaisiin saakka.

Maailmalta tulvi keskiviikkona surunvalitteluja Venezuelaan. Monissa kommenteissa Chavezia kiiteltiin muun muassa köyhien auttamisesta.

Hautajaisiin valmistautuminen alkoi jo keskiviikkona, kun Venezuelaan saapui joukko Chavezin lähimpiä liittolaisia. Caracasiin saapuivat muun muassa Argentiinan presidentti Cristina Kirchner, Uruguayn Jose Mujica ja Bolivian Evo Morales.

Chavez menehtyi syöpään myöhään tiistai-iltana Suomen aikaa. Hän oli ollut useasti Kuubassa saamassa hoitoa sairauteensa. Kuollessaan Chavez oli 58-vuotias.

Perustuslain mukaan Venezuelassa on pidettävä presidentinvaalit 30 päivän kuluttua presidentin kuolemasta. STT:n haastattelemat tutkijat arvioivat, että nykyinen varapresidentti Nicolas Maduro on vahvoilla seuraavaksi presidentiksi. Chavez nimitti itse hänet seuraajakseen.

Opposition vahva nimi on Henrique Capriles, joka viime syksyn presidentinvaaleissa keräsi vajaan 45 prosentin äänisaaliin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?