Chavez keräsi ison joukon erikoisia ystäviä - katso kuvagalleria

Julkaistu:

Värikäs Venezuelan edesmennyt presidentti Hugo Chavez onnistui hallintokaudellaan hankkimaan maailmalta liudan erikoisia ystäviä.
Seuraavassa heistä muutama:Ernesto "Che" Guevara käsivarressaan ja Fidel Castron kuva jalassaan Argentiinan jalkapallolegenda Diego Maradona on Latinalaisen Amerikan vasemmistovallankumouksellisten uskollinen tukija. Vuonna 2010 vierailullaan Venezuelaan Maradona vannoi tukevansa Chavezia tämän kuolemaan saakka.Hollywood-tähti Sean Penn on tukenut Chavezia vuosia. Viime vuonna hän osallistui myös presidentin kampanjatilaisuuksiin. Penn on kutsunut Chavezia ”innoittajaksi” ja vaatinut tätä diktaattoriksi kutsuvia toimittajia vangittaviksi. Penn osallistui taannoin sairastavan presidentin kunniaksi järjestettyyn kynttilätilaisuuteen.

- Hän on yksi tärkeimmistä voimista, joita meillä on tällä planeetalla ollut, Penn lausui.


 

Yhdysvaltojen ex-presidentin Jimmy Carterin ja Chavezin yhteys johtaa vuoteen 2004, kun Carter oli valvomassa Venezuelan vaaleja. Carter oli yksi ensimmäisistä amerikkalaisista, jotka reagoivat Chavezin kuolemaan.

- Hänet muistetaan rohkeasta itsenäisyyden ka itsemääräämisoikeuden vaatimuksestaan Latinalaisen Amerikan hallituksille, Carter lausui BBC:n mukaan.Nykypoliitikkojen puolesta Chavezin lähimmät ystävät löytyvät Venäjältä ja Iranista. Venäjän presidentti Vladimir Putin muisti sairastavaa Chavezia loppuvuodesta kirjeellä, jossa hän kutsui tätä ”todelliseksi taistelijaksi” ja kertoi uskovansa Chavezin palaavan rakentamaan ”kukoistavaa ja vahvaa Venezuelaa”.Iranin johtajan Mahmud Ahmadinejadin vieraillessa Venezuelassa viime vuonna pari vitsaili lehdistötilaisuudessa "pirujen menevän sekaisin "tapaamisesta.

- Yksi jenkki-imperialismin tähtäimessä olevista paikoista on Iran. Siksi osoitamme solidaarisuuttamme, Chavez totesi.

Syytteet Iranin ydinaseesta parivaljakko kuittasi vitsillä.

- Tuo kukkula aukeaa ja suuri atomipommi nousee esiin, Chavez nauroi viitaten Miraflores-palatsinsa edessä olevaan nurmikkoiseen kumpuun.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt