Pikkupoika räpläsi iPadia hetken yksin: vanhemmille parin tonnin lasku - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Pikkupoika räpläsi iPadia hetken yksin: vanhemmille parin tonnin lasku

Viisivuotias Danny-poika sai vanhemmiltaan luvan ladata Apple-kaupasta uuden pelin. Vanhempien käännettyä selkänsä poika tilasi perheen tablettiin paljon muutakin.

1.3.2013 14:28 | Päivitetty 1.3.2013 14:02

Greg ja Sharon Kitchen antoivat Dannylle luvan ladata perheen iPadille toivomansa Zombie v. Ninja -pelin. Isä näppäili pojalle Apple iTunes-kaupan salasanan,  ja poika jäi noin 10 minuutiksi yksin laitteen kanssa, kertoo The Telegraph.

Danny osasi ladata haluamansa ilmaisen sovelluksen. Sen lisäksi pikkupoika lataili muina miehinä tablettiin kymmeniä maksullisia sovelluksia. Lasku oli yhteensä 1710,43 puntaa, eli vajaat 2000 euroa.

- Meillä oli paljon vieraita talossa, ja molemmilla oli vähän kiire, kertoi Wormleyssa, lähellä Bristolia asuvan perheen äiti Sharon Kitchen lehdelle.

- Heräsin maanantaiaamuna ja katsoin sähköpostini. Siellä oli paljon postia iTunesista.

Rouva Kitchen luuli, että kyseessä oli virhe. Hän tarkasti pankkitilinsä saldon ja totesi, ettei summia ollut veloitettu luottokortilta.

- En ajatellut asiaa sen enempää kunnes luottokorttineuvojani soitti ja kertoi, että maksusuoritukset oli hyväksytty.

Kävi ilmi, että Danny oli tilannut peleihin valtavan arsenaalin aseita ja erikoisnäppäimiä, jotka saattoivat maksaa 80 euroa kappale.

- Olin raivoissani enkä ollenkaan huvittunut. Mutta Danny oli niin pahoillaan, etten voinut olla kauan vihainen, sanoi Greg Kitchen.

Apple on nyt luvannut palauttaa rahat perheelle, The Telegraph kertoi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?