Damaskoksen autopommi-iskun uhreja jo kymmeniä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Damaskoksen autopommi-iskun uhreja jo kymmeniä

Syyrian pääkaupungissa Damaskoksessa yli 50 ihmistä kuoli torstaina autopommi-iskussa kaupungin keskustassa.

Autopommi teki rajua jälkeä Damaskoksessa.

21.2.2013 13:27 | Päivitetty 21.2.2013 18:00

Syyrian valtiollisen television mukaan haavoittuneita oli peräti 200.

Isku tehtiin lähellä hallitsevan Baath-puolueen päämajaa. Lähistöllä on myös Venäjän suurlähetystö, joka sai vaurioita räjähdyksessä.

Isku oli verisin Damaskoksessa lähes vuoteen. Syyrian pääkaupunki on säästynyt pahimmilta yhteenotoilta liki kaksi vuotta kestäneen kansannousun aikana. Sisällissodaksi yltyneessä konfliktissa on kuollut arviolta 70 000 ihmistä eri puolilla maata.

Syyrian televisio näytti kuvia pommin vaatimista kuolonuhreista, joiden ruumiit olivat pahoin palaneet ja silpoutuneet.

Television mukaan kuolonuhrien ja haavoittuneiden joukossa oli paljon koululaisia Baath-puolueen päämajan läheisestä koulusta.

Pommin räjähdettyä alueelta kuului myös tulitusta, ja paikalle hälytetyt palomiehet joutuivat taistelemaan räjähdyksen aiheuttamia tulipaloja vastaan.  

Molemmat osapuolet tuomitsivat

Virallinen uutistoimisto Sana syytti iskusta "terroristeja", jotka taistelevat syrjäyttääkseen presidentti Bashar al-Assadin.

- Onko tämä sitä vapautta, jota te haluatte? Onko tämä Vapaan Syyrian armeijan tekosia, kyseli räjähdyspaikalla ollut mies.

Syyrian opposition kattojärjestö tuomitsi pommi-iskun ja syytti sen tekijöitä terroristeiksi.

- Kaikki siviileihin kohdistuvat murhat ja ihmisoikeuksien loukkaukset ovat rikollisia tekoja, jotka on tuomittava riippumatta siitä, kuka on niiden tekijä ja onko niillä oikeutusta, yhdistynyt oppositio sanoi Facebook-viestissään.

Mikään taho ei ilmoittanut tehneensä iskua.

Kapinallisjoukot ovat viime viikkoina kiihdyttäneet iskuja pääkaupungissa.

Tiistaina tehtiin kranaattihyökkäys presidentinpalatsin tuntumaan.

Syyrian oppositioliittouma oli torstaina koolla Kairossa. Liittouman oli määrä keskustella mahdollisuudesta aloittaa neuvottelut Syyrian hallituksen edustajien kanssa.

Liittouman johtaja Ahmed Moaz al-Khatib on sanonut olevansa valmis keskustelemaan niiden hallinnon edustajien kanssa, joilla ei ole "verta käsissään".

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?