Ulkomaat

Venäjän meteoriräjähdyksessä jo yli 900 loukkaantunutta - tällaista tuhoa aiheutui

Julkaistu: , Päivitetty:

VIDEO
Venäjän meteoriräjähdyksessä loukkaantuneiden määrä on noussut jo yli 900:aan. Paikallisen viranomaisen mukaan loukkaantuneita on noin 950.
Aiemmin venäläinen RT-uutiskanava kertoi, että loukkaantuneista yli 100 on tarvinnut sairaalahoitoa. Kenenkään ei tiedetä kuolleen.

Asiantuntijoiden mukaan loukkaantuneiden määrä on poikkeuksellinen.

Monet uhreista saivat vammoja räjähdyksen rikkomista ikkunalaseista.
 
Aineellisista vahingoista on raportoitu ainakin kuudessa kaupungissa, kertoivat viranomaiset. Tilanteen kartoitus Uralin alueella on yhä kesken.

Suurin osa loukkaantuneista sai lieviä vammoja hajonneista ikkunoista lentäneestä lasista. Noin 150 loukkaantuneista on lapsia. Myös matkapuhelinliikenne pätki tapahtumahetkellä.

Silminnäkijöiden mukaan nopeasti liikkuva kirkas kohde valaisi taivaan aamulla. Valo ja sitä seurannut savuvana näkyivät jopa 200 kilometrin päähän.

– Olin ajamassa töihin ja oli melko hämärää, mutta yhtäkkiä tuli valoisaa kuin päivällä. Sokaistuin kuin (vastaantulevan) auton valoista, kertoi Viktor Prokofjev Jekaterinburgista.

Pamaus tuntui laajalla alueella, erityisesti Tsheljabinskissa.

– Seisoin bussipysäkillä. Sitten tuli kirkas väläys, näin savujuovan taivaalla ja tunsin paineaallon joka rikkoi ikkunoita, kertoi Andreiksi esittäytynyt kaupunkilainen.

Toistaiseksi ei tiedetä, liittyykö Venäjän meteorisade asteroidiin, joka ohittaa Maan illalla Suomen aikaa vajaan 28 000 kilometrin etäisyydeltä.

Videolla nähdään meteoriitin vaurioittama sinkkitehdas Chelyabinskin kaupungissa Venäjällä.

Tehtaan seiniä murtui ja ikkunoita hajosi kun meteoriitin palaset törmäsivät tehtaaseen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt