Soluttautujat kertovat: Nälkä ajaa pohjoiskorealaisia kannibalismiin - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Soluttautujat kertovat: Nälkä ajaa pohjoiskorealaisia kannibalismiin - lapset uhreina

Pohjoiskorealainen mies teloitettiin sen jälkeen, kun tämä surmasi nälissään lapsensa, brittilehti Sunday Times kertoo.

Kuva Sinuijun kaupungista Pohjois-Koreasta läheltä Kiinan rajaa.­

28.1.2013 6:45

Maahan soluttautuneet Asia Pressin toimittajat kertoivat lehdelle, että pohjoisen ja eteläisen Hwanghaen provinssin nälänhätä on surmannut jo yhteensä 10000 ihmistä. Nälän lisäksi alueelta on alkanut kuulua huolestuttavia raportteja kannibalismista.

Asia Pressin toimittajien kuulemat tarinat vaihtelevat ruumiiden ylöskaivuusta omien lasten keittämiseen. Teloitustapauksessa ”nälästä hulluksi” mennyt mies olisi surmannut lapsensa vaimon ollessa poissa kotoa ja ilmoittanut tämän palatessa perheellä olevan nyt lihaa.

Väitteitä kannibalismista on kuulunut aiemmin myös maan vankileireiltä. Kertomuksia ei ole pystytty vahvistamaan.

Huolimatta laajasta kuivuuden aiheuttamasta nälänhädästä maan johto on käyttänyt valtavia summia muun muassa ohjuskokeisiin. Myös edellä mainittujen provinssien ruokavarannot takavarikoitiin toimittajien mukaan pääkaupungin asukkaille.

Väitteet eivät ole uusia. Viime toukokuussa eteläkorealainen järjestö raportoi miehestä, joka surmasi ja söi osan kollegastaan ja yritti myydä loppuja jäännöksiä lampaanlihana. Toinen mies teloitettiin tämän surmattua 11 ihmistä ja myytyään uhriensa lihaa sianlihana.

Pohjois-Korea on kärsinyt nälänhädästä pitkään. 1990-luvun alussa siihen kuoli joidenkin arvioiden mukaan kolme miljoonaa ihmistä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?