Kuoliko radiotoimittaja Adonis Felipe Bueso Gutiérrez ryöstön uhrina vai työnsä takia? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Kuoliko radiotoimittaja ryöstön uhrina vai työnsä takia?

Radiotoimittaja Adonis Felipe Bueso Gutiérrezin ja hänen kahden serkkunsa ruumiit löydettiin luotien repiminä heinäkuussa Villanuevan kaupungista Hondurasissa.

Adonis Felipe Bueso Gutiérrez.

18.1.2013 6:06

Asemiehet olivat pakottaneet heidät autoon vajaa tunti aiemmin, kun parikymppiset miehet olivat poistumassa internet-kahvilasta.

Adonis Felipe Bueso Gutiérrez oli lomalla tapaamassa perhettään. Hän työskenteli parinsadan kilometrin päässä Sonagueran kaupungissa kristillisen Radio Stereo Naranjan toimittaja.

Poliisi uskoo, että 24-vuotias Bueso kuoli ryöstön uhrina. Miehiltä olivat lompakot kateissa, ja yhdeltä oli viety myös lenkkarit, hondurasilainen La Prensa -lehti uutisoi.

Toimittajat ilman rajoja -järjestölle tämä selitys ei riitä. Järjestön mukaan murha on voinut liittyä Bueson työhön toimittajana, eikä tätä mahdollisuutta ole voitu sulkea pois.

Ei ole tavatonta, että viranomaiset ja sananvapausjärjestöt ovat eri mieltä siitä, miksi toimittaja tapettiin. Journalistien murhat jäävät usein selvittämättä, etenkin maissa, joissa korruptio ja väkivalta ovat valloillaan.

Honduras on juuri sellainen - maa, jossa on tavallista, että pikaruokaloidenkin ovia vahtivat miehet raskaissa aseissa. Maan murhaluvut ovat maailman kovimmat. BBC:n mukaan kahdeksan miljoonan asukkaan maassa tapetaan joku tapetaan 74 minuutin välein.

Bueson tapausta ei kuitenkaan löydy Committee for Protecting Journalists -järjestön tapettujen toimittajien listalta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?