Mielipidevanki istuu murhaajien joukossa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Mielipidevanki istuu murhaajien joukossa

Miksi Maailman terveysjärjestö WHO:n lähettämä viiden tonnin lääkelasti Kuubaan oli jätetty pilaantumaan Jose Martin kansainväliselle lentokentälle?

Tutkiva toimittaja Calixto Ramón Martinez Arias paljasti viime kesänä, että Kuubassa on koleraepidemia.

15.1.2013 7:02

Tämä oli kysymys, jota riippumattoman Hablemos Press -uutistoimiston kirjeenvaihtaja Calixto Ramon Martinez Arias, 42, yritti ratkaista viime syyskuun puolivälissä.

Mysteeri ei selvinnyt.

Martinez Arias pidätettiin lentokentällä, asetettiin syytteeseen ja toimitettiin pahamaineiseen Combinado del Esten vankilaan.

Tutkiva toimittaja viruu siellä nyt tavallisten rikollisten joukossa. Näistä suurin osa on syytettynä murhista, huumerikoksista ja väkivaltaisista ryöstöistä.

Entä Martinez Ariasin syyte? Se nostettiin "loukkaavasta käytöksestä Raul ja Fidel Castroa kohtaan", kertoi Institute for War and Peace Reporting. Siitä on määrätty ankarat rangaistukset. Kuuban rikoslaissa.

Viranomaiset eivät ole kuitenkaan kertoneet, millä tavoin Martinez Arias on loukannut maan vallankumoussankareita. Vangitun asianajajalta on evätty pääsy tapaamaan päämiestään Combinado del Esteen.

Martinez Arias oli viime vuonna pitkässä syömälakossa. Viikko sitten hänen kerrottiin olleen huonossa kunnossa korkeassa kuumeessa. Hän ei ole saanut lääkärin hoitoa pyynnöistä huolimatta, kertoi työtoveri Roberto de Jesus Guerra Perez verkkosivusto Martinoticias.comin mukaan.

IS:n 80-vuotisjuhla huipentuu sananvapauskampanjaan, jossa kerromme toimittajista, joita on vainottu tai surmattu menneen vuoden aikana.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?