Oppositiojohtaja hyväksyy Chavezin virkavalan lykkäyksen - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Oppositiojohtaja hyväksyy Chavezin virkavalan lykkäyksen

Venezuelassa merkittävä oppositiojohtaja Henrique Capriles hyväksyy päätöksen, jonka mukaan presidentti Hugo Chavezin virkaanastujaisia lykätään.

10.1.2013 8:59

Chavezin piti vannoa virkavalansa tänään, mutta hän on yhä sairaalassa Kuubassa. Korkein oikeus linjasi eilen, että lykkäys ei riko perustuslakia.

Oppositiojohtaja Caprilesin mukaan epävarmuus Venezuelassa ei kuitenkaan ole ohi. Hän vaatii varapresidentti Nicolas Madurolta vastuunkantoa.

Maduro vastaa Chavezin sairauden aikana Venezuelan päivittäisestä hallinnosta. Chavez ilmoitti jokin aika sitten, että toivoo Madurosta seuraajaa itselleen.

Virkaanastujaisten peruminen on lisännyt epäilyjä, että Chavezin nyt päättyvä virkakausi jää hänen viimeisekseen. Chavez on johtanut Venezuelaa vuodesta 1999. Hän on ollut Latinalaisen Amerikan vasemmiston näkyvin johtaja, ja kotimaassaan hän on ollut erityisesti köyhien suosiossa.

Kannattajat aikovat järjestää tänään pääkaupungissa Caracasissa suurmielenosoituksen presidentin kunniaksi. Myös oppositio on kutsunut kannattajiaan mielenosoitukseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?