Moskovan lentoturmasta jalkapalloväelle kylmiä väreitä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Moskovan lentoturmasta jalkapalloväelle kylmiä väreitä

Kylmät väreet kulkivat Venäjän jalkapallofanien selkäpiissä, kun Moskovan turmakoneen nokasta paljastui Venäjän jalkapallomaajoukkueen vaakuna ja teksti National Football Team.

Red Wings -yhtiön TU-204 oli Venäjän jalkapallomaajoukkueen käytössä pitkään vuosina 2008-2010.­

30.12.2012 11:09

Kävi ilmi, että juuri kyseinen Red Wings -yhtiön TU-204 oli Venäjän maajoukkueen käytössä pitkään vuosina 2008-2010.

Sovetski sport -lehden mukaan Venäjän jalkapallomaajoukkue käytti kyseistä konetta ensimmäisen kerran vuonna 2008 EM-kisojen alkukarsintojen aikana ja myös kyseisissä kisoissa.

Gazeta.ru-lehden mukaan kone oli maajoukkueen käytössä myös vuosina 2009-2010. Joukkuetta valmensi tuolloin hollantilainen Guus Hiddink.

Sport-Expressin kuvaaja Aleksandr Fjodorov puolestaan laittoi omalle Facebook-sivustolleen julkiseen katseluun kuvan, joka on otettu kyseisestä turmakoneesta 7. syyskuuta 2009 Cardiffissa.

Tuolloin Venäjän maajoukkue lensi pelaamaan vuoden 2010 maailmanmastaruuskisojen alkukarsintapeliä Walesia vastaan. Kuvassa näkyvät etualalla pelaajat Igor Akinfejev ja Dinijar Biljaletdinov.

Kun Fjodorovin kuvaa suurentaa, lentokoneen etulaskutelineen kohdalla näkyy koneen numero 64047 - eli juuri sama, joka oli Moskovassa lauantaina tuhoutuneella Tupolevilla.

Pelastustyöntekijat raivasivat onnettomuuspaikkaa lauantaina.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?