Putosi taivaasta jalkakäytävälle - kuka oli tämä mysteerimies? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Putosi taivaasta jalkakäytävälle - kuka oli tämä mysteerimies?

Britannian poliisi ei ole onnistunut tunnistamaan kadulta kuolleena löytynyttä afrikkalaismiestä.

Poliisi julkaisi piirroksen miehestä, joka löytyi lontoolaiskadulta.­

10.12.2012 11:26

Viime syyskuussa Mortlake esikaupunkialueella Lontoossa koettiin jotain erikoisen karmivaa. Paikallisen Portman Avenuen jalkakäytävällä makasi eräänä sunnuntaiaamuna ruumis.

Kadulla asuvien perheiden lapset pidettiin sisällä ja poliisit kutsuttiin paikalle. Tapausta pidettiin ensiksi murhana, mutta pikkuhiljaa tapahtumien kulku alkoi aueta.

Mieheltä löytyi hieman Angolan rahaa taskuistaan, mutta ei esimerkiksi henkilöpapereita. Mortlake sijaitsee kuitenkin alueella, jolla ei yksi erityispiirre.

Heathrow'n lentokentälle laskeutuvat koneet kulkevat alueen päältä - ja juuri sillä kohdalla ne usein aukaisevat laskutelineensä.

Poliisi uskoo, että mies oli onneton afrikkalainen salamatkustaja, joka oli kätkeytynyt laskutelineisiin tajuamatta, että koneen noustessa yläilmoihin hän kuolee hapenpuutteeseen ja kylmyyteen.

Ruumis mätkähti lontoolaiskadulle todennäköisesti silloin, kun Angolasta matkalla ollut kone oli saapumassa Britanniaan.

Miestä ei yrityksistä huolimatta ole onnistuttu tunnistamaan. Hänen kasvoistaan on tehty tietokonepiirros, jolla poliisi pyytää yleisön apua: Tunnistaako joku miehen?

Vastaavia tapauksia on sattunut viranomaisten mukaan viime vuosina tiheämpään tahtiin. Afrikkalaisten lentokenttien turvajärjestelyt ovat heikkoja ja kotimaistaan poispyrkiviä epätoivoisia paljon.

Lontoolaiskadun asukkaat ovat kunnioittaneet tuntemattoman muistoa kukilla ja rukouksilla.

- Mietin, mitä hän pakeni. Mikä sai hänet ajattelemaan että hän voisi onnistua? Ja miten hänen perheensä saa ikinä tietää hänestä? Hän on kuin kadonnut sielu, pohti lähellä asuva Catherine Lambert syvällisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?