Japanissa voimakas maanjäristys - tsunami ei aiheuttanut vahinkoa

Julkaistu: , Päivitetty:

Japania on ravistellut voimakas maanjäristys. Noin metrin korkuinen tsunamiaalto iski rantaan Miyagin prefektuurissa, mutta vahingoista ei  raportoitu.
Tyynellämerellä Miyagin prefektuurin edustalla kello 10.18 Suomen aikaa sattuneen järistyksen voimakkuus oli 7,3 magnitudiasteikolla. Sen keskus oli 10 syvyydessä merenpohjan alla.

Järistys heilutteli rakennuksia useiden minuuttien ajan Tokiossa saakka.

Viranomaiset antoivat heti tsunamivaroituksen, joka koski Miyagin rannikkoa. Tyynenmeren tsunamikeskus kuitenkin ilmoitti myöhemmin, että vaaraa laajasta hyökyaallosta ei ollut.

Noin metrin korkuinen aalto iski rantaan Ishinomakissa, mutta se ei kaupungin viranomaisten mukaan aiheuttanut tuhoja.

Myöskään Miyagin prefektuurin poliisin tietoon ei heti tullut tietoja vahingoista. Liikenne pysäytettiin useissa paikoissa, jotta teiden kunto voitiin varmistaa.

Japanin koillisrannikolla sattui tuhoisa maanjäristysmaaliskuussa 2011. Tuolloin järistyksen voimakkuudeksi mitattiin peräti 9,0 magnitudiasteikolla.

Noin 19 000 ihmistä kuoli tai katosi ja rannikkokaupungit kärsivät suuria aineellisia tuhoja. Fukushiman ydinvoimalaitoksen vaurioituminen johti radioaktiviisiin vuotoihin ja laajaan ympäristökatastrofiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt