Näin iloisen värinen on Iranin uusi sukellusvene - Katso kuvat - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Näin iloisen värinen on Iranin uusi sukellusvene - Katso kuvat

Iranin armeija esitteli uuden huippusukellusveneensä, joka värinsä puolesta voisi sopia samanlaiseen lauluun kuin Yellow Submarine.

Iranin uusi Ghadir-luokan sukellusvene naamiovärissään.­

30.11.2012 6:18

Tämä alus on ehkä vaarallisempi kuin The Beatlesien lanseeraama keltainen sukellusvene, mutta vähintään yhtä kirkkaan värinen.

Daily Mail uutisoi, että armeija esitteli Iranin valtion televisiossa uudenuutukaista, kirkkaan turkoosia sukellusvenettä keskiviikkona.

Todennäköisesti aluksen suunnittelijat ajattelivat sukellusveneen sulautuvan värinsä puolesta hyvin avomerien sinisiin syvyyksiin. On silti vaikea uskoa, etteikö veden pinnalla oleva kirkuvan turkoosi vene pistäisi vihollisjoukkojen silmiin kuin huutomerkki.

Armeijapomo, kontra-amiraali Habibollah Sayyari sanoi Iranin televisiossa, että valtiolla pitää olla uusinta teknologiaa ja ensiluokkaista laitteistoa rajojensa suojeluun.

Uudet Ghadir-sukellusveneet pystyvät ampumaan samaan aikaan ohjuksia ja torpedoita ja operoimaan Persianlahden matalissa vesissä.

Iran on viime aikoina päivittänyt puolustuskalustoaan maalla ja merellä. Maa sanoo nyt olevansa omavarainen puolustuksensa suhteen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?