Upottiko tämä jäävuori Titanicin? Harvinainen valokuva huutokaupataan - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Upottiko tämä jäävuori Titanicin? Harvinainen valokuva huutokaupataan

Historiallinen jäävuori pääsee uuteen kotiin.

27.11.2012 6:30

Titanic upposi 100 vuotta sitten neitsytmatkallaan törmättyään valtavaan jäävuoreen. Jäävuori päätyi myöhemmin kirjoituksissa lehtien sivuille ja lähes vuosisata myöhemmin näyttelemään suurta roolia menestyselokuvassa.

Sen lisäksi se ikuistettiin yhteen valokuvaan. Mustavalkokuva otettiin kaksi päivää ennen kuin Titanic törmäsi siihen 14. huhtikuuta 1912. Onnettomuuden seurauksena 1 502 ihmistä menetti henkensä.

Valokuvan otti S.S. Etonian –laivan kapteeni 12.4.1912.

Kuvaa huutokauppaavan RR Auction of Amherstin mukaan kapteenin nimikirjaimet olivat W.F.Wood. Lisäksi kuvaan on merkitty koordinaatit paikasta, jossa jäävuori ikuistettiin. Sijainti on lähellä paikkaa, jossa Titanic upposi kaksi päivää myöhemmin.

- Kapteeni otti kuvan, koska hän oli innostunut harvinaisen muotoisista jäävuorista. Tämä jäävuori oli ellipsin muotoinen päältä, keräilijä Stanley Lehrer kertoi Daily Mail -lehdelle.

Jäävuoresta ei ole muita valokuvia, mutta kaksi Titanicin miehistön jäsenistä luonnosteli kuvan jäävuoresta paperille. Kuvat ovat samannäköisiä valokuvan kanssa.

Kuvan hinnan uskotaan nousevan 8 000-10 000 puntaan eli noin 10 000-12 000 euroon. Kuva huutokaupataan 13. joulukuuta.

Katso myynti-ilmoitus täältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?