Kommentti: Toinen Gazan sota?

Julkaistu:

Israel on toistaiseksi tyytynyt iskemään Hamasia vastaan vain ilmasta ja pelkästään uhittelemaan maahyökkäyksellä Gazaan.
Iskut Tel Aviviin ja Jerusalemiin voivat kuitenkin olla viimeinen pisara, joka pakottaa Israelin tunkeutumaan alueelle vuosien 2008-2009 tapaan.

Hamas on tässä konfliktissa osoittautunut paljon paremmin aseistetuksi. Sillä on iranilaisvalmisteisten ohjusten lisäksi ilmeisesti myös omatekoisia raketteja, joiden kantama on jopa 80 kilometriä - eli riittävä iskemään suurkaupunkeihin.

Puhutaan, että Hamasilla olisi takataskussaan vielä tarkempia ohjuksiakin.

Aseylivoima on tuhatkertaisesti Israelin puolella, mutta Hamasin rakettien tuhoamiseksi ainoa keino on "tutkia Gaza talo talolta", kuten puolustusministeri Ehud Barak kuvaili.

Hyökkäys voisi olla Hamasin loppu, eikä sitä jäisi kovin moni suremaan. Mutta se aiheuttaisi myös valtavaa inhimillistä hätää siviilien keskuudessa.

Israelin armeija on aiemmista imagotappioista oppineena kertonut sijoittaneensa yksiköihinsä arabiantaitoisia sotilaita, joiden tehtävä on opastaa siviilejä pois tulilinjalta - mutta miten se muka onnistuisi 1,7 miljoonan ihmisen ahtaalla kaistaleella?

Nähtäväksi jää, ottaako kumpikaan osapuoli järkeä käteen vai nähdäänkö kohta Toinen Gazan sota.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt