Ulkomaat

Tässä on huippuase "Rautakupu" - katso miten Israel tuhoaa Hamasin raketit

rac

Julkaistu:

Savujanat piirtyivät taivaalle, kun Israelin torjuntaohjusjärjestelmä "Rautakupu" näytti voimaansa varhain torstaiaamuna. Ohjus tuhosi Gazasta ammutun raketin.
Iron Dome eli Rautakupu on Israelin ja Yhdysvaltojen yhteistyössä kehittämä torjuntajärjestelmä. Se otettiin operatiiviseen käyttöön viime vuonna.

Järjestelmän tarkoituksena on havaita ja tuhota raketit ja kranaatit ennen niiden iskeytymistä maahan. Ohjuspatterit on sijoitettu Gazan kaistaleen lähellä olevien asutuskeskusten ja strategisesti merkittävien kohteiden ympärille.Rautakupu on torjunut viime päivinä kymmenittäin raketteja. Suojaa ei ole suunniteltu täydelliseksi: järjestelmä laskee, mitkä ammukset uhkaavat aiheuttaa vahinkoja ja tuhoavat vain ne. Ohi kohteistaan lentävät raketit pääsevät läpi.

Iron Domen eli rautakuvun Tamir-ohjusten kantama on 4-70 kilometriä. Järjestelmään kuuluu maalinetsintätutka, ohjuspatterit ja ohjukset, joissa on sirpaloituva taistelukärki.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Haittapuolena on järjestelmän kalleus. Yksi ohjus maksaa useita kymmeniä tuhansia euroja. Hamasin asepajat puolestaan tuottavat Qassam-raketteja muutaman satasen kappalehintaan.Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt