Euromailla ja IMF:llä monia erimielisyyksiä Kreikasta

Julkaistu:

Ratkaisuja Kreikan tuen jatkamisesta vaikeuttavat monenlaiset näkemyserot euromaiden ja kansainvälisen valuuttarahaston IMF:n välillä.
IMF ei tue euromaiden näkemystä, että Kreikalle annettaisiin lisäaikaa velkataakan keventämisessä. Euromaat ovat jokseenkin yksimielisiä siitä, että velan vähentämistä 120 prosenttiin bruttokansantuotteesta voidaan lykätä vuodesta 2020 kahdella vuodella.

– Selvästikin meillä on erilaisia näkemyksiä. Mutta lopulta tärkeintä on Kreikan velan saaminen kestävälle tasolle, jotta maa pääsee taas jaloilleen, IMF:n pääjohtaja sanoi yöllä lehdistötilaisuudessa euromaiden valtiovarainministerikokouksen jälkeen.

Samalla IMF katsoo, että lainoittajamaiden saatavia tulisi voida leikata, jotta Kreikan velkaa saadaan vähennettyä tehokkaasti ja varmasti. Muun muassa Saksa on torpannut tämän napakasti.

– Siihen sanoisin, kuten useimmat maat viime viikkoina, että ei ole juridisesti mahdollista leikata julkisen sektorin lainoittajien saatavista, Saksan valtiovarainministeri Wolfgang Schäuble sanoi koko EU:n valtiovarainministereiden kokoontuessa tänään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt