Tuomioja Ylessä: Ministerien siirtymiseen etukäteen pelisääntöjä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Tuomioja Ylessä: Ministerien siirtymiseen etukäteen pelisääntöjä

Ulkoministeri Erkki Tuomiojan (sd) mielestä ministerien siirtymiseen muihin tehtäviin ehkä tulevaisuudessa tarvittaisiin etukäteen sovittuja yhteisiä menettelytapoja.

Erkki Tuomioja­

10.11.2012 11:18

- On tietysti nyt helppo arvostella ja ehkä syytäkin arvostella, mutta parasta olisi, että meillä olisi yhdessä sovitut säännöt, mikä on mahdollista ja mikä ei, Tuomioja sanoo.

Hallituksen pitkäaikaisin ministeri kommentoi elinkeinoministerin tehtävästä etujärjestöjohtajaksi siirtyvän Jyri Häkämiehen (kok) tapausta Ylen Ykkösaamussa. Tuomiojan mielestä jääviydet ja sisäpiiritieto ovat vakavia kysymyksiä.

Sdp:n mahdolliseen ministerikierrätykseen Tuomioja ei ottanut kantaa. Puolueen on ollut määrä kierrättää ministereitä hallituskauden puolivälissä.

- Kaikki hallitukset ja hallituksen ministerit aina toimivat eduskunnan ja ryhmien luottamuksen ja tuen varassa. Niissä voi tapahtua muutoksia. Ei se ole sen dramaattisempi kysymys suuntaan eikä toiseen. Todettakoon, että minä en ole neuvotellut mistään uusista tehtävistä, minulla on työpaikka eduskunnassa vaalikauden loppuun saakka, Tuomioja huomauttaa.  

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?