Talvimyrsky Athena iski New Yorkiin heti Sandyn perään - katso video - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Talvimyrsky Athena iski New Yorkiin heti Sandyn perään - katso video

New Yorkin ja New Jerseyn viranomaiset ovat antaneet evakuointimääräyksiä rannikkoseutujen asukkaille, koska aluetta lähestyvän Athena-talvimyrskyn pelätään nostattavan rannikolle pahoja tulvia.

Ankara lumisade alkoi piiskata Manhattanin Union Squaren aluetta keskiviikkoiltana.

8.11.2012 8:56

Luoteismyrskyn vaikutukset alkoivat tuntua New Yorkissa ja New Jerseyssä keskiviikkoiltana paikallista aikaa. Athena-myrskyn ennustetaan saavuttavan suurimman voimansa torstaina iltapäivällä.

Athena-myrsky on huomattavasti heikompi kuin alueelle kymmenen päivää sitten iskenyt Sandy-supermyrsky, mutta Athena-myrsky iskee alueelle pahimpaan mahdolliseen aikaan, sillä New Yorkin ja New Jerseyn osavaltioissa yli 675 000 kotia ja liikehuoneistoa on edelleen ilman sähköä.

Ilman sähköä olevien kiinteistöjen määrän pelätään kääntyvän nousuun ankaran lumisateen katkoessa sähkölinjoja, jotka Sandyn jäljiltä on juuri saatu kuntoon.

Energiayhtiö Con Ed kertoi Athenan aiheuttaneen New Yorkin kaupungissa keskiviikkoiltaan mennessä ainakin 11 000 sähkökatkosta alueilla, jonne sähköt on saatu juuri palautettua. Sähkökatkosten määrän pelätään kasvavan kymmenillä tuhansilla yön aikana.

New Yorkin pormestari Michael Bloomberg määräsi keskiviikkoiltana poliisiautot kiertämään uhanalaisilla alueilla ja kehottamaan autojen kaiutinlaitteilla lähtemään evakkoon.

Lumimyrskyn myötä lämpötilan pelätään laskevan lähelle nollaa, mikä lisää paleltumisvaaraa.

Athena-myrskyn uskotaan nostattavan New Yorkin ja New Jerseyn rannikolle metrin korkuisen tulvan, mikä on vain puolet tai kolmannes Sandy-supermyrskyn nostattamasta tulvasta,

Athenan nostattaman tulvan vaarallisuutta lisää kuitenkin se, että sandy mursi monin paikoin rannikon hiekkavalleja, jolloin matalampikin tulva pääsee tunkeutumaan sisämaahan.

Tuulen nopeuden uskotaan nousevan 104 kilometriin tunnissa.

Keskiviikkoiltaan mennessä Yhdysvalloissa oli peruttu 1 680 lentoa Athena-myrskyn takia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?