Historiallista: Homoliitot menossa läpi Marylandissa ja Mainessa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Historiallista: Homoliitot menossa läpi Marylandissa ja Mainessa

Yhdysvaltain vaaleissa tehdään suvaitsevaisuuden historiaa, sillä samaa sukupuolta olevien ihmisten avioliitot ollaan sallimassa ainakin kahdessa osavaltiossa yleisellä kansanäänestyksellä.

Marylandissa järjestettiin kansanäänestys lakiesityksestä joka mahdollistaa homo- ja lesboparien siviiliavioliitot. Lakiesitys sai enemmistön tuen taakseen.­

7.11.2012 8:27

Alustavien tulosten mukaan Marylandin äänestäjien hyväksyntä homoliitoille näyttää jo varmalta, ja myös Mainessa odotetaan vastaavaa homoliittojen läpimenoa.

Kun Marylandin äänistä oli laskettu yli 90 prosenttia, homoliittojen sallijoita näytti olevan noin 52 prosenttia äänestäjistä.

Mainessa homoliittojen kannattajat johtivat puolestaan kahdeksalla prosenttiyksiköllä, kun yli puolet äänistä oli laskettu.

Samaa sukupuolta olevien ihmisten liitoista äänestetään presidentinvaalien yhteydessä pidettävällä kansanäänestyksellä myös Minnesotassa ja Washingtonin osavaltiossa, mutta niiden tuloksista ei ole vielä tietoa.

Minnesotassa äänestetään nimenomaan homoliittojen mahdollisesta kieltämisestä ja Washingtonissa mahdollisesta sallimisesta.

Presidentinvaalien voittajaksi selvinnyt Barack Obama on kannattanut julkisesti samaa sukupuolta olevien ihmisten liittoja. Obaman ensimmäisen kauden aikana poistettiin jo armeijan homokielto "Don't tell, don't ask".

 

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?