Vaalikampanjoinnin loppurutistus alkoi Yhdysvalloissa - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Vaalikampanjoinnin loppurutistus alkoi Yhdysvalloissa

Yhdysvalloissa presidentinvaalien kampanjointi on kääntynyt loppusuoralle hirmumyrsky Sandyn aiheuttaman kaaoksen varjossa.

3.11.2012 22:09

Presidentti Barack Obama aloitti päivän perehtymällä pelastustöihin, mutta jatkoi sitten Ohioon, joka on yksi vaalien vaa'ankieliosavaltioita. Sieltä hän jatkaa vielä saman päivän aikana Wisconsiniin, Iowaan ja Virginiaan.

Obaman edustaja Jen Psaki vakuutti, että kaiken kampanjoinnin keskellä presidentti jatkaa pelastustöiden johtamista. Hänen mukaansa jokaisen tapahtuman välillä presidentti on puhelinyhteydessä kuvernööreihin, pormestareihin ja pelastustyöntekijöihin.

Republikaanihaastaja Mitt Romney puolestaan aloitti kampanjoinnin aamulla New Hampshiressa. Hän syytti Obamaa poliittisten vastustajien demonisoinnista.

- Minä en tule edustamaan vain yhtä puoluetta, edustan yhtä kansakuntaa, julisti Romney kannattajilleen.

Reutersin ja Ipsosin tänään julkistetun kyselyn mukaan tilanne ehdokkaiden välillä on äärimmäisen tasaväkinen. Kysely lupaa Obamalle 47 prosentin kannatusta, ja Romney on vain prosenttiyksikön jäljessä. Ero mahtuu virhemarginaaliin.

Toisen tuoreen tutkimuksen mukaan Obama kuitenkin johtaa Romneya Ohiossa ja Floridassa. Näitä vaa'ankieliosavaltioita pidetään erittäin tärkeinä vaalien voittamisen kannalta.

Äänestys alkaa tiistaina iltapäivällä Suomen aikaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?