Samuel L. Jacksonin "aikuistensatu" hyökkää Romneyta vastaan: "Miljonääri on julistanut sodan" - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Samuel L. Jacksonin "aikuistensatu" hyökkää Romneyta vastaan: "Miljonääri on julistanut sodan"

Hollywood-tähti Samuel L. Jackson ei säästele sanojaan uudessa mainoksessa, joka tukee istuvan presidentin Barack Obaman valintaa uudelle kaudelle.

28.9.2012 11:57

Mainos perustuu Adam Mansbachin vuonna 2011 kirjoittamaan "aikuistensaduksi" luonnehdittuun tarinaan Go the Fuck to Sleep, jonka äänikirjaversion kertojana Jackson myös toimii. Ero on se, että nyt Jackson kehottaa Obaman kannattajia heräämään.

Mainoksen päähenkilö on pikku-Susie. Hänen perheensä on ollut onnellinen vuodesta 2008, jolloin he tukivat Obamaa. Jacksonin mukaan perhe on tuudittautunut nykytilanteeseen eikä ymmärrä mitä nyt on pelissä.

Susie ei saa unta, koska hän on huolissaan Mitt Romneyn mahdollisesta valinnasta presidentiksi.

- Hänen on tehtävä jotakin. Vielä on aikaa, Jackson sanoo.

Jackson ilmestyy perheen olohuoneeseen yhdessä Susien kanssa herättelemään vanhempia.

- Anteeksi, mutta nyt ei ole aikaa kuorsata, Jackson sanoo.

- Miljonääri, joka ei ole lainkaan ajan tasalla, on julistanut sodan. Koulut, ympäristö, ammattiliitot, oikeudenmukaiset ansiot – me olemme kaikki omillamme, jos Romneylla on valta.

Kokonaisuudessaan neljä minuuttia pitkässä mainoksessa Jackson vertailee myös presidenttiehdokkaiden saavutuksia tylysti tähän tapaan: "Obama lähetti Seal-erikoisjoukot bin Ladenin palatsiin. Romney lähetti työpaikat ulkomaille."

Yhdysvaltain presidentinvaaleihin on aikaa enää vajaat kuusi viikkoa. Viimeisimpien mielipidekyselyjen mukaan Obama on vahvoilla niin kutsutuissa vaa’ankieliosavaltioissa.

Molemmat ehdokkaat ovat tällä viikolla kampanjoineet erityisesti tärkeässä Ohion osavaltiossa.

Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Ohio on Romneylle kaikki kaikessa: kenestäkään republikaaniehdokkaasta ei ole tullut presidenttiä ilman voittoa Ohiossa.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?