Huumori-Nobelit: Näin Eiffel-torni näyttää pienemmältä - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Huumori-Nobelit: Näin Eiffel-torni näyttää pienemmältä

Huumori-Nobelit on jälleen jaettu Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa.

Oikeiden Nobelien saajat demonstroivat huumori-Nobelin saanutta psykologian tutkimusta, jossa todettiin, että vasemmalle nojaaminen saa Eiffel-tornin näyttämään pienemmältä.­

21.9.2012 10:23

Palkittujen tieteellisten löydösten joukossa olivat muun muassa kuolleen lohen aivotoiminta sekä kone, jolla voi hiljentää hölösuut.

Neurotieteen palkinto meni amerikkalaistutkijoille, jotka havaitsivat aivotoimintaa kuolleella lohella testatessaan aivotutkimuksissa käytettävää magneettikuvauslaitetta. Havainto oli merkittävä, koska nyt tiedetään, että laite voi antaa vääriä signaaleja.

Akustiikan palkinnon pokkasivat puolestaan japanilaiset SpeechJammer-nimisestä laitteesta, joka toistaa ihmisen puheen tälle pienellä viiveellä. Tarkoitus on hämmentää puhuja niin, että hän hiljenee.

Huumori-Nobelin ansaitsi myös psykologien havainto, jonka mukaan Eiffel-torni näyttää pienemmältä, jos katsoja nojaa vasemmalle.

Lisäksi palkittiin muun muassa tutkimus, jonka mukaan simpanssit tunnistavat lajitoverinsa selkäpuolelta otetuista valokuvista. Myös Yhdysvaltain hallituksen vastuuvirasto GAO sai palkinnon raportistaan, jossa suositeltiin, että pitäisi laatia raportti, jossa käsiteltäisiin raporteista tehtyjä raportteja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?