Ulkomaat

Taleban kohautti: Raketti-iskulla yritettiinkin tappaa prinssi Harry

Julkaistu:

Afganistanilaisen ääriliikkeen viimeöisen raketti-iskun tavoitteena oli uusien tietojen mukaan saada Englannin kuninkaallinen päiviltään.
Taleban-komentaja kertoi brittiläiselle Sky Newsille, että Walesin prinssi Harry oli kapinallisten lauantain vastaisena yönä tekemän raketti-iskun pääkohde.

Nato-joukkojen Camp Bastionin tukikohtaan tehdyssä iskussa kuoli kaksi Yhdysvaltojen merijalkaväen sotilasta ja loukkaantui monta muuta. Talebanin kapinallisia kuoli puolestaan 18.

Prinssi Harry selviytyi iskusta kuitenkin vahingoittumatta, sillä hän oli muiden Apache-helikopterijoukkojen kanssa yli puolentoista kilometrin päässä iskupaikasta, Skyn lähteet kertovat.

Taleban-joukot ilmoittivat aluksi, että isku oli kosto internetissä levinneestä profeetta Muhammedia pilkkaavasta kohuelokuvasta. Siitä syntyneissä väkivaltaisuuksissa on kuollut jo Yhdysvaltojen Libyan-suurlähettiläs ja ainakin kolme muuta amerikkalaista.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Skyn Kairon-kirjeenvaihtaja Stuart Ramsay kertoo kuitenkin saaneensa Talebanilta vahvistuksen, että iskun pääkohde oli prinssi Harry.

– On aikamoisen merkittävää, että Taleban vahvistaa Harryn olleen pääasiallinen kohde, Ramsay sanoo.

Ramsayn mukaan raketti-iskujen suunnittelemiseen menee paljon aikaa, mikä viittaa myös siihen, että iskua alettiin kaavailemaan jo ennen kohuelokuvan leviämistä internetiin.

Tänään lauantaina 28-vuotissyntymäpäiviään juhlistava prinssi Harry saapui Afganistaniin viime viikon perjantaina toiselle komennukselleen.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt