Liittyvätkö Alppien surmat terrorismiin? - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Liittyvätkö Alppien surmat terrorismiin?

Ranskan poliisi käy läpi mahdollisia motiiveja Alppien joukkosurmaan. Brittiläinen Sky News kysyi asiantuntijoilta arvioita siitä, mitä surmien takana voisi olla.

6.9.2012 22:22

Uutiskanavan haastattelema poliisin valmiusosaston entinen johtaja John O’Connor epäilee, että raa’at teot voivat jopa liittyä terrorismiin.

- Teko näyttää siltä kuin se liittyisi terrorismiin. Tekijällä on armeijakoulutus, ja teko näyttää sotilaalliselta salamurhalta. Tämä ei kuulosta alamaailman rikollisuudelta.

O’Connor kysyy, oliko irakilaissyntyinen uhri sekaantunut vakoilumaailmaan. Uhri työskenteli yrityksessä, joka oli erikoistunut ilmakuvaukseen.

- Onko tällä asialla merkitystä? O'Connor kysyy.

O’Connorin mielestä tappaja tai tappajat eivät kuulosta brittiläisiltä, eikä hän näe mitään yhteyttä heidän ja Britannian rikollisten välillä.

Hänen mielestään teossa käytettyä puoliautomaattista pistoolia käyttävät vain ammattilaiset sen tarkkuuden takia.

- Tämä vie ajatukset koulutettuihin ammattilaisiin, terroristeihin. Teloitus oli hyvin suunniteltu ja ammattimaisesti toteutettu. Viittaukset paikallisiin rosvoihin voidaan unohtaa.

Montako ihmistä kuului lomaseurueeseen?

Rikosopin professori David Wilson Birminghamin yliopistosta sanoo, että suurin kysymys joukkosurmassa on edelleen, kuka teki sen, eikä miksi se tehtiin.

- Täytyy keskittyä siihen, kenellä on pääsy uhrien luokse, ja kenellä on mahdollisuus käyttää tätä pääsyä hyväkseen tappaakseen heidät.

Wilsonin mukaan poliisin pitäisi myös selvittää, kuinka moni ihminen oli lomaseurueessa.

- Poliisin pitäisi selvittää, onko kukaan kadoksissa. Ensin pitää selvittää lähellä olevat asiat.

Hän sanoo, että useimmilla murhien uhreilla on jonkinlainen suhde tekijään.

- Meidän täytyy selvittää uhrien väliset suhteet. Sitten voimme alkaa miettiä mielikuvituksellisia teorioita palkkamurhaajista.

- Kokemukseni mukaan palkkamurhaajat eivät jätä todistajia murhapaikalle.

Lue myös nämä IS:n artikkelit:

 

 

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?