Näin Osama bin Laden ammuttiin - uusi kohutieto

Julkaistu: , Päivitetty:

Uutuuskirjan mukaan terroristijohtaja ei kuollutkaan kuten aiemmin on kerrottu.
Virallisen version mukaan terroristijohtaja Osama bin Laden ammuttiin Pakistanin piilopaikassaan makuuhuoneeseensa, kun taloon rynnäköineet Yhdysvaltain erikoisjoukkojen sotilaat luulivat hänen tavoittelevan asetta.

Operaatiossa mukana olleen amerikkalaissotilaan uutuuskirja kertoo kuitenkin toisenlaisen tarinan, joka on ristiriidassa virallisen version kanssa.

Kohukirja ilmestyy ensi viikolla, mutta uutistoimisto AP on saanut sen jo käsiinsä. Seuraava kertomus perustuu AP:n uutisjuttuun aiheesta.

Entinen Navy Seal -sotilas Matt Bissonnette kertoo kirjassa olleensa aivan kärkimiehen takana, kun bin Ladenia etsineet amerikkalaissotilaat nousivat portaita pitkin Abottabadissa sijaitsevan talon yläkertaan.

Bissonnette sanoo sotilaiden olleen lähes portaiden yläpäässä, kun hän kuuli "vaimeita" laukauksia: "Bop, bop."

Kärkimies oli nähnyt miehen kurkistavan ovesta yläkerran käytävän oikealla puolella ja ampunut tätä päähän.

Kun sotilaat kurkistivat huoneeseen, he näkivät terroristijohtajan verilammikossa lyyhistyneenä lattialle. Tällä näkyi reikä pään oikealla puolella.

Bissonnetten mukaan kaksi naista oli kumartuneena bin Ladenin puoleen, ja tämän ruumis tärisi yhä. Sotilaat työnsivät itkevät naiset syrjään ja ampuivat bin Ladenia vielä useita kertoja kunnes tämä makasi liikkumattomana.

Aiemmin on kerrottu, että bin Laden olisi ammuttu vasta, kun erikoisjoukot olivat rynnänneet makuuhuoneeseen ja luulleet tämän tavoittelevan asetta.

Sotilaat löysivät myöhemmin taloa tutkiessaan kaksi asetta käytävältä. Niitä ei ollut käytetty amerikkalaisia vastaan, eikä talossa Bissonnetten mukaan tehty vastarintaa.

Uutuuskirjan kertomus asettaakin kyseenalaiseksi aiemmat väitteet terroristijohtajan kuolemasta. Aiemmin on annettu ymmärtää, että bin Laden ammuttiin, koska häntä ei kyetty nappaamaan kiinni elävänä.

Matt Bissonnette on sittemmin eronnut armeijan palveluksesta ja kirjoittanut kirjansa salanimellä Mark Owen. Oikea nimi kuitenkin vuosi julkisuuteen ja amerikkalaismedia on kertonut sen avoimesti.

Valkoinen talo ei ole vielä kommentoinut kirjan tietoja.

Uutiskanava CNN:n julkaisi pian iskun jälkeen toukokuussa 2011 tuoretta videokuvaa bin Ladenin talosta. Katso video tästä: Bin Ladenin asunossa oli iskun aikana 8 lasta. (Video ei näy kaikissa mobiilialustoissa.)

Katso muita aiheeseen liittyviä videoita tämän artikkelin vierestä. (Videot eivät näy kaikissa mobiilialustoissa.)

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt