Avustettua itsemurhaa toivonut kuoli hävittyään oikeustaistelun

Julkaistu: , Päivitetty:

Vaikean halvauksen läpikäynyt brittiläinen Tony Nicklinson halusi oikeutta kuolla. Nyt Nicklinson on menehtynyt, kertoivat hänen lakimiehensä keskiviikkona.
Nicklinson kuoli rauhallisesti kotonaan Wiltshiressä 58-vuotiaana. Kuolinsyy oli keuhkokuume, perhe ilmoitti keskiviikkona iltapäivällä. Poliisi kertoi, ettei se tutki Nicklinsonin kuolemaa.

- Kuolintodistuksen on allekirjoittanut lääkäri, joten asia ei kuulu Wiltshiren poliisille eikä kuolinsyytutkijalle, kerrottiin poliisista uutistoimisto AP:lle.

Viimeisessä Twitter-viestissään Nicklinson ilmoitti: "Hyvästi maailma, aikani on tullut. Minulla oli hauskojakin hetkiä." Viesti ilmestyi Twitteriin vain muutamaa tuntia ennen kuin Nicklinsonin kerrottiin kuolleen.

Nicklinson hävisi vasta muutama päivä sitten ylioikeudessa nostamansa kanteen, jossa hän vaati lupaa avustettuun itsemurhaan. Laki ei sitä Britanniassa salli.

Oikeus  ei myöntänyt lupaa vaan ilmoitti, että Nicklinsonia mahdollisesti avustavat lääkärit saisivat syytteen murhasta.

Saatuaan tiedon tappiostaan Nicklinson purskahti itkuun suorassa televisiolähetyksessä ja varoitti, että hänet on tuomittu "kuolemaa pahempaan elämään".

Nicklinson oli entinen liikemies, joka pelasi rugbya ja harrasti extreme-lajeja.

Hän sai vuonna 2005 halvauskohtauksen, joka vei häneltä puhekyvyn ja liikuntakyvyn niskasta alaspäin. Hän pystyi kommunikoimaan vain silmiä räpyttelemällä.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt