Tästä mysteerinaisesta tuli Kim Jong-unin vaimo

rac

Julkaistu: , Päivitetty:

Pohjois-Korean uusi johtaja on naimisissa.
Valtiollinen televisio vahvisti tänään huhut siitä, että Kim Jong-unilla on aviopuoliso. Vaimon nimi on Ri Sol-ju.

Kim nousi maansa johtoon isänsä kuoleman jälkeen viime joulukuussa. Hänen yksityiselämästään tiedetään hyvin vähän.

Tarkkailijat olivat jo aiemmin huomanneet, että hänen seurassaan on nähty muutamia kertoja nainen, jonka henkilöllisyydestä ei ole varmaa tietoa. Pariskunta nähtiin yhdessä viimeksi eilen, kun he kiertelivät pohjoiskorealaisessa huvipuistossa yleisön hurratessa johtajalleen. Mysteerinainen oli johtajan seurassa myös Pohjois-Koreassa järjestetyssä - ja muualla maailmassa kohua herättäneessä - Disneyn hahmojen tähdittämässä konsertissa.

Aikaisemmin tarkkailijat pitivät mahdollisena myös sitä, että Kim Jong-unin seurassa nähty nainen olisi saattanut olla Kimin sisar tai rakastajatar. Kimin isän tiedetään aikanaan lopettaneen poikansa seurustelun laulajattaren kanssa.

Mallia isoisältä?

Nuoren Kimin linjaa tuoda vaimo julkisuuteen pidetään järisyttävänä muutoksena hänen edesmenneen isänsä Kim Jong-Ilin hallintoon. Isä-Kim piti perheensä visusti salassa eikä Kim Jong-uninkaan elämästä sen takia tiedetä juuri mitään.

Tuoreen johtajan onkin sanottu muistuttavan enemmän isoisäänsä Kim Il-Sungia, joka esiintyi avoimesti vaimo rinnallaan ja lapset käsivarsillaan julkisuudessa.


Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt